Redactia.ro
Home » Știri » Eroul de 11 ani din Zaporojie. Băieţelul care a trecut graniţa, pe jos, în Slovacia. Cum i-au găsit poliţiştii rudele

Eroul de 11 ani din Zaporojie. Băieţelul care a trecut graniţa, pe jos, în Slovacia. Cum i-au găsit poliţiştii rudele

GALERIE FOTO (4) baiatul slovac de 11 ani

O nouă poveste emoţionantă vine din războiul dn Ucraina. De data aceasta, în centrul ei se află un băiat din Zaporojie, o zonă greu încercată din sud-estul Ucrainei. Copilul a fost numit „un erou al nopții” de către autoritățile slovace după ce a reuşit să treacă singur granița din Ucraina în Slovacia.

Micuţul de 11 ani avea cu el un rucsac, o pungă de plastic și un pașaport și avea scris pe mână un număr de telefon, anunţă ministerul de interne slovac într-o postare pe Facebook.

Părinţii lui au rămas în Ucraina

Nu este clar motivul, dar părinţii lui au rămas în Ucraina, nu l-au putut însoţi. „A venit de unul singur deoarece părinții lui au fost nevoiți să stea în Ucraina. Voluntarii au avut grijă de el, l-au dus într-un loc cald, i-au dat mâncare și apă”, a transmis ministerul de Interne slovac.

Autorităţile slovace informează că, datorită informațiilor scrise pe mâna băiatului și pe o hârtie care era împăturită în pașaportul acestuia, personalul de la graniță a putut lua legătura cu rudele băiatului din Slovacia, care au putut apoi să vină să-l ia de la vamă.

A cucerit pe toți cu zâmbetul, neînfricarea și determinarea lui demnă de un adevărat erou„, se spune în declarație. Nu este clar de ce băiatul era neînsoțit.

Refugiații ucraineni, gratuit cu trenul în România şi în Ungaria

Oamenii din Ucraina care au fugit de război vor putea călători gratuit cu trenul în România și în Ungaria, potrivit unei decizii comune a guvernelor României și Ungariei anunțată sâmbătă seara.

Astfel, biletul emis de CFR Călători va fi valabil până la frontiera cu Ungaria, unde un refugiat va primi alt bilet cu titlu gratuit de la operatorul feroviar ungar, MAV. CFR anunță că toți cetățenii străini care provin din Ucraina vor beneficia în România de călătorii gratuite cu trenul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: