Redactia.ro
Home » Știri » Este anunțul dimineții pentru elevi! Multe școli din România s-au închis din cauza zăpezii și a viscolului

Este anunțul dimineții pentru elevi! Multe școli din România s-au închis din cauza zăpezii și a viscolului

România se confruntă în prezent cu un ciclon polar care a generat perturbări semnificative în întreaga țară. Unul dintre sectoarele afectate este sistemul educațional, cu mii de elevi și profesori aflați în imposibilitatea de a participa la cursuri din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. În urma deciziilor luate la nivel local, s-a ajuns la suspendarea cursurilor în numeroase unități de învățământ, inclusiv în județul Iași și în regiunile limitrofe.

Situația a atins un punct critic, determinând autoritățile locale să ia măsuri urgente pentru a proteja siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Prefectul Bogdan Cojocaru a fost cel care a anunțat suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași până la data de 9 ianuarie, orele urmând să fie recuperate ulterior. Această decizie a fost luată în urma unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași desfășurată luni seară.

S-au închis școlile din România

Efectele ciclonului polar s-au resimțit și în alte județe precum Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Galați, Neamț și Suceava. În aceste regiuni, condițiile meteorologice nefavorabile au condus la închiderea unui număr semnificativ de unități de învățământ. Ministerul Educației a informat că, la nivel național, activitatea cu prezență fizică în școli a fost suspendată în peste 20 de unități de învățământ, fapt ce a creat o situație excepțională în peisajul educațional românesc.

În județul Bacău, 3 unități de învățământ au fost închise în baza hotărârilor consiliilor de administrație ale acestora. Situația este similară și în Botoșani, unde 4 unități de învățământ au luat decizia suspendării activității cu prezență fizică. În Brăila, 6 unități de învățământ au adoptat măsuri similare, iar în Buzău activitatea a fost suspendată în 2 unități de învățământ. În Galați, 7 unități de învățământ au fost închise temporar.

În Iași, toate unitățile de învățământ au fost afectate, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Neamț și Suceava nu au fost ocolite de această situație, cu 6 unități de învățământ închise în Neamț și o unitate de învățământ în Suceava, toate în baza hotărârilor consiliilor de administrație ale unităților școlare.

Cum va fi vremea în România în următoarele ore

Conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru data de 9 ianuarie 2024, se anticipă condiții meteorologice instabile și variații în ceea ce privește precipitațiile în diverse regiuni ale țării. Această prognoză aduce cu sine schimbări semnificative în vremea din această perioadă.

În sudul țării, se prognozează că precipitațiile vor lua forma ninsorii, creând o atmosferă tipică de iarnă. Acest fenomen meteorologic va afecta regiunile respective și va contribui la modificarea peisajului în această zonă. De asemenea, în timpul nopții se prevede instalarea gerului, adăugând o componentă de frig accentuat la vremea deja capricioasă.

În București, cerul va fi predominant înnorat, sugerând o atmosferă mai puțin senină. În prima parte a zilei, se așteaptă precipitații sub forma averselor de zăpadă, subliniind schimbările bruște de vreme care caracterizează această perioadă. Vântul va sufla cu o viteză cuprinsă între 15 și 30 de km/h, contribuind la un sentiment de frig accentuat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: