Redactia.ro
Home » Stil de viață » Este cel mai simplu test de matematică, dar și profesorii îl greșesc! 90% din oameni nu răspund corect

Este cel mai simplu test de matematică, dar și profesorii îl greșesc! 90% din oameni nu răspund corect

Matematica este, de fiecare dată, una dintre materiile cele mai urâte de copii la școală. Aceasta poate fi foarte complicată și sunt unele întrebări care îi pot pune în dificultate chiar și pe profesori.

Testul pe care 90% dintre oameni nu îl rezolvă

O provocare adevărată este următorul test de matematică, pe care mulți adulți îl greșesc. De fapt, doar 90 % dintre cei care încearcă să rezolve acest test pot să dea un răspuns corect.

Iată care este cerința acestui exercițiu. Avem următoarele:

1+1+1+1+1

1+1+1+1+1

1+1×0+1=?

Necunoscuta, în acest caz, este pentru ultima dintre ecuații. Care este răspunsul, de fapt? Ei bine, mulţi greşesc răspunsul corect. Mulţi adună toate cifrele, până la înmulţire, iar acest lucru este complet greşit.

Explicaţia:

Trebuie să calculăm mai întâi înmulţirea şi apoi adunarea, aşa că 1+1×0+1=2. Răspunsul corect este 2!

Matematica le dă probleme copiilor. Pot oare aceștia să nu o priceapă, efectiv?

„Nu există așa ceva: incapacitatea de a pricepe matematica. E ca și cum am întreba “există copii care pur și simplu nu înțeleg limbajul, indiferent de eforturi”? Matematica e din multe puncte de vedere un instrument, precum o limbă sau un instrument muzical. O poți vorbi mai fluent sau mai puțin fluent, mai cu greșeli (care le faci decât uneori, sic!), dar până la urmă utilizarea acestui instrument, ca și utilizarea oricărui alt instrument poate fi dobândită. La fel de normal este ca gradul în care o persoană (un copil de exemplu) învață să stăpânească un instrument (“mastery” îi spune în engleză, precum în “mastery of language”) este diferit de la persoană la persoană: unii folosesc instrumentul mai bine decât alții, îl stăpânesc mai bine. Răspunsul pe scurt este așadar “Nu”, a explicat profesorul de matematică Dragoș Iliescu, pentru edupedu.

„Ideea că un copil absolut nu poate pricepe… este străină de mine și se traduce în “nu face efortul cognitiv”. Și sunt destule motive pentru care un copil nu ar face acest efort cognitiv, nu intru acum în ele”, a mai spus el.

Și profesorii contează foarte mult în a deschide iubirea pentru matematică a copiilor.

„Profesorul contează imens – în matematică, la fel ca peste tot. Am avut privilegiul să văd un virtuos al acestui instrument interpretând “pe scenă” – de ex. oameni precum profesorul Radu Gologan explicând lucruri teribil de dificile către copii care înțelegeau perfect despre ce e vorba, și, mai mult, erau entuziasmați de lumea care li se deschidea”, a explicat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: