Redactia.ro
Home » Știri » Este cod roșu de inundații! ANM a emis avertizarea din cauza apelor care înghit localitățile

Este cod roșu de inundații! ANM a emis avertizarea din cauza apelor care înghit localitățile

GALERIE FOTO (2)

România este măturată de inundații în acest moment, iar ANM a emis un cod roșu, de data aceasta. Veștile nu sunt deloc bune, mai ales pentru oamenii care locuiesc în zonele menționate. Iată despre ce este vorba, mai exact, și care este reacția pompierilor.

Meteorologii au emis recent un cod roșu de inundații, la câteva ore după ce mai multe zone au fost măturate de ape. Reșița a fost afectată intens pe data de 29 mai de apele care au luat mașinile pe sus. Imaginile au ajuns rapid pe rețelele de socializare și i-au lăsat pe mulți mască.

A fost emis un Cod Roșu de inundații

După o ploaie de numai 30 de minute, multe zone au fost puse în pericol, iar pompierii au fost chemați imediat la datorie, chiar dacă se aflau în zilele libere. Mai multe persoane au rămas blocate în mașini sau în case din cauza apei. Un cod roşu de inundaţii a fost emis pentru râul Pogăniş şi afluenţii din Caraş Severin. În urma acestora, pompierii acționează pentru evacuarea mai multor gospodării.

„La nivelul județului Caraș-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situației actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate. În momentul de față, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Până în prezent nu sunt persoane în pericol. Având în vedere ca am avut mai multe solicitări referitoare la un baraj rupt, vă comunic faptul ca la nivelul municipiului Reșița nu sunt baraje în pericol”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Semenic Caraș-Severin.

Risc de inundații toată săptămâna

Meteorologii anunță că vor cădea precipitații însemnate cantitativ în zilele următoare. Atenționarea generală este întărită de avertizări cod portocaliu pentru precipitații. În ultimele șase zile, atenționările s-au concentrat asupra vestului țării, iar în următoarele două zile, ploile se vor concentra în continuare în vestul sud-vestic al țării, precum Banat, Crișana, Oltenia și vestul Transilvaniei.

În aceste zone se așteaptă ploi torențiale în zilele următoare, însoțite de descărcări electrice frecvente, grindină și posibile intensificări ale vântului, poate chiar vijelii. Au fost emise și alte 7 avertizări de cod portocaliu pentru mai multe județe din partea de vest a țării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: