Redactia.ro
Home » Homepage » Este doliu în familia Clejanilor. Celebrul lăutar a murit și a lăsat o carieră impresionantă în urmă

Este doliu în familia Clejanilor. Celebrul lăutar a murit și a lăsat o carieră impresionantă în urmă

A murit tatăl lui Ioniță de la Clejani.

Lumea muzicii populare românești este în doliu după ce Marin Manole, tatăl cunoscutului artist Ioniță de la Clejani, a decedat la vârsta de 82 de ani. Marin Manole a fost o figură emblematică a scenei lăutărești, recunoscut atât în România, cât și pe plan internațional pentru contribuția sa de excepție la promovarea muzicii tradiționale românești.

Cine a fost Marin Manole

Marin Manole, membru al renumitului Taraful Haiducilor sau Taraf de Haidouks, cum este cunoscut în afara țării, a avut o carieră impresionantă, fiind apreciat de colegii săi și de iubitorii muzicii populare pentru talentul său excepțional. Acesta a fost, de-a lungul anilor, nu doar un ambasador al culturii românești, dar și un mentor pentru mulți tineri artiști care au urmat în pașii săi.

Talentul lui Marin Manole nu a trecut neobservat nici de cei din străinătate. Taraful Haiducilor, din care a făcut parte, a ajuns să colaboreze cu nume mari ale cinematografiei hollywoodiene, apărând în filmul „The Man Who Cried”, alături de actori de renume precum Johnny Depp și Christina Ricci. Această colaborare a marcat o recunoaștere importantă a valorii culturale pe care muzica tradițională românească o deține la nivel mondial.

Moștenirea lăsată în urma sa

Pierderea lui Marin Manole este resimțită profund nu doar de familia sa, ci și de întreaga comunitate a muzicienilor tradiționali. Lasă în urmă o moștenire valoroasă, fiind un exemplu de urmat pentru generațiile viitoare de lăutari și nu numai. Contribuția sa la păstrarea și promovarea muzicii populare românești va rămâne un reper important în istoria culturală a țării.

Ioniță de la Clejani și-a croit propriul drum de mic copil

Ioniță de la Clejani, fiul lui Marin Manole, este cunoscut publicului larg pentru succesul său în industria muzicală, alături de soția sa, Viorica. În ciuda dificultăților întâmpinate la începutul carierei, Ioniță a urmat exemplul tatălui său, dedicându-se muzicii și păstrării tradițiilor culturale. Povestea sa, de la dorința de independență până la succesul pe scena muzicală, este un testament al spiritului neînvins și al dragostei pentru muzică.

„Știi cum e la noi, mama și tata nu vor să pleci din casa lor. Se gândesc: „Am muncit să am atâtea camere… Stai aici cu noi! Avem casă mare. Trăim împreună.” E mai bine să stai separat. Așa am considerat noi la vremea aceea. (…)Viorica era o artistă, nu era o fată care să aibă grijă de animale. Mama își dorea ca ea să aibă grijă de animale. Nu era pentru noi asta. Ca să evităm discuția asta, am decis să ne mutăm.

Dar unde să ne mutăm, că nu aveam bani, nu aveam nimic?! ”, spunea Ioniță de la Clejani.

În aceste momente de tristețe, gândurile noastre se îndreaptă către familia lui Marin Manole și către toți cei afectați de pierderea sa. Moartea lui aduce un moment de reflecție asupra valorii inestimabile a patrimoniului cultural pe care artiști ca el l-au lăsat în urmă. Marin Manole va fi mereu amintit ca un pilon al muzicii populare românești, a cărui artă a depășit granițele țării, ducând bucuria și tradiția românească în inimile oamenilor de pretutindeni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: