Redactia.ro
Home » Homepage » Este doliu pe scena politică din România. Un fost ministru de Interne a decedat

Este doliu pe scena politică din România. Un fost ministru de Interne a decedat

Doru Viorel Ursu a murit.

Doru Viorel Ursu, o personalitate marcantă a vieții politice și juridice din România, a încetat din viață la vârsta de 71 de ani. Anunțul trist a fost făcut de familia acestuia în dimineața zilei de 14 aprilie, stârnind reacții de tristețe și omagii din partea celor care l-au cunoscut și apreciat.

Cine a fost Doru Viorel Ursu

Fost membru al Frontului Salvării Naționale, Doru Viorel Ursu a ocupat funcția de ministru de Interne în perioada 16 iunie 1990 – 16 octombrie 1991, în guvernul condus de Petre Roman. De asemenea, a fost deputat în legislatura 1992 – 1996, fiind ales în județul Argeș din partea Partidului Democrat.

Pe lângă cariera sa politică, Doru Viorel Ursu a fost și judecător militar, precum și autor al mai multor cărți care reflectă gândirea și experiențele sale în domeniul juridic și politic. A fost un om de mare caracter și de o onestitate deosebită, un patriot care a iubit adevărul și țara sa profund, luptând permanent pentru democrație.

Generalul Gabriel Oprea, președintele Asociației Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, a transmis un mesaj în care își exprimă regretul profund la aflarea veștii: „Este o veste foarte tristă. Doru Viorel Ursu a fost un om de mare caracter, de o onestitate deosebită și un mare patriot. A iubit adevărul, și-a iubit profund țara și a luptat permanent pentru democrație. Dumnezeu să-l odihnească în pace”.

Familia politicianului este în doliu

Familia a transmis că detaliile legate de funeralii vor fi comunicate ulterior, îndemnând pe toți cei care l-au cunoscut și apreciat să își amintească de contribuția sa importantă la viața publică și juridică a țării. Doru Viorel Ursu lasă în urmă un patrimoniu de respect și demnitate, amintirea sa fiind una care va continua să inspire pe toți cei care își doresc o Românie mai bună.

Decesul său reprezintă o pierdere semnificativă pentru comunitatea juridică și politică din România, marcând sfârșitul unei ere în care personalitățile puternice și principiile ferme au modelat direcția țării în perioade de tranziție și incertitudine. Doru Viorel Ursu va rămâne în memoria colectivă ca un luptător pentru dreptate și un devotat servitor al statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: