Redactia.ro
Home » Homepage » Este oficial! Acești români vor primi 135 lei de la stat

Este oficial! Acești români vor primi 135 lei de la stat

pensii

Recalcularea pensiilor este aproape finalizată de Casa Națională de Pensii Publice care a adus mai mulți bani pentru aproape 300.000 de vârstnici.

CNPP vine cu informația că după perioada în care au fost asigurate toate tipurile de servicii prevăzute de lege, casele de pensii se apropie în sfârșit de finalizarea recalculării, obiectivul din ultima perioadă. În acest context, peste 300.000 de dosare au fost recalculate. Deciziile emise urmează să fie comunicate beneficialilor indemnizației lunare. Creșterea medie este de 135 de lei.

„După o perioadă intensă, în care au fost asigurate toate tipurile de servicii prevăzute de lege, casele teritoriale de pensii se apropie de finalizarea recalculării pensiilor care fac obiectul prevederilor Deciziei nr.702/2019 a Curţii Constituţionale a României.

Astfel, dintr-un total de 300.000 de dosare, au fost recalculate aprox.95%, iar deciziile au fost emise şi comunicate beneficiarilor. Pentru aceste pensii, creşterea medie a fost de 135 de lei. Procesul se va finaliza în scurt timp şi toate drepturile vor fi, astfel, achitate la zi”, potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Pensii Publice.

Ministrul Muncii, anunț despre recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunța în urmă cu o lună că pensiile se vor recalcula, pentru a face posibilă majorarea pensiilor. „La sfârșitul lunii iulie se preconizează o evaluare făcută de ministrul Finanțelor. Așteptăm această evaluare a situației încasărilor la buget pentru că se resimte nevoia unei comunicări fundamentate pe cifre și date pentru români.

Nu am încercat deloc să tragem de timp. E necesară această evaluare pe care Ministerul Finanțelor vrea s-o facă pentru a avea un răspuns ferm. Legat de posibilitate pensiilor de a crește cu 40%, declarația premierului este clară. Intenția noastră asumată este de a crește pensiile.

Rămâne să vedem care este situația încasărilor, impactul bugetar bazat pe mai multe scenarii și să comunicăm în cel mai scurt timp posibil. Părerea mea este că e mai respectuos față de oameni cu cât facem această comunicare mai repede”, a declarat Violeta Alexandru pentru B1 TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: