Redactia.ro
Home » Homepage » Este oficial! Uniunea Europeana a aprobat vaccinul anti Covid-19

Este oficial! Uniunea Europeana a aprobat vaccinul anti Covid-19

Este oficial! Uniunea Europeana a aprobat primul vaccin anti-coronavirus, cel produs de Pfizer și BioNTech. Agenția Europeană a Medicamentului a precizat că mai sunt și alte tratamente care urmează să fie aprobate anul viitor.

Uniunea Europeana a aprobat vaccinul anti Covid-19

Este oficial! Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat primul vaccin anti-Covid-19, cel produs de Pfizer și BioNTech, care a demonstrat că are cea mai mare eficiență. Reprezetanții Agenției au mai trasnmis și că la începutul anului viitor se vor mai aproba și alte noi tratamente, transmite Digi 24.

Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au transmis, luni, că au discutat și cu reprezentanți ai altor companii care sunt în procesul de dezvoltare a unui vaccin anti-COVID, dar și cu cei care vor să creeze alte tipuri de tratamente împotriva noului coronavirus.

”Pe cât sunt de fericită să vă anunț această noutate de azi (aprobarea vaccinului – n.r.), vă spun că suntem încă la o cotitură în această pandemie. Va dura până când vom reuși să vaccinăm mai mulți oameni și să asigurăm imunitatea. Știm mult mai multe despre această boală acum decât acum 10 luni, chiar mai mult decât știam acum 3 luni, dar sunt încă informații noi care apar și trebuie evaluate, așa cum este noua tulpină”, a spus o reprezentantă a Agenției Europene a Medicamentului.

De asemenea, reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului nu știu dacă vaccinul de la Pfizer și BioNTech poate combate și noua tulpină a coronavirusului. De altfel, mai transmit oamenilor să facă tot posibilul să respecte măsurile de siguranță, deoarece vaccinul nu este ”glonțul de argint”  de distrugere .

Campania de vaccinare în România va începe pe 27 decembrie

Pe data de 26 decembrie vor sosi primele doze de vaccin anti-coronavirus, de la Pfizer și BioNTech. Pe data 27 decembrie se va da startul vaccinării, prioritate având cadrele medicale din linia întâi.

Klaus Iohannis a renunțat la vaccinarea publică anti-coronavirus

Dacă în urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis spunea că este dispus să se vaccineze public anti-coronavirus pentru a-i convinge pe români de eficiența acestuia, lucrurile s-au schimbat. Specialiștii spun că l-au oprit pe șeful statului din acest demers, pentru a nu da curs speculațiilor.

”În cadrul grupului de lucru președintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit.Pentru că, dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră și toată munca”, a declarat la medicul Valeriu Gheorghiță, la Digi 24, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid19  din România. Pe lângă acest lucru, Valeriu Gheorghiță a spus și faptul că președintele se va vaccina în a doua etapă de vaccinare și nu în prima.

”Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus șeful statului pe data de 25 noiembrie, când s-a înțeles că președintele va fi prima persoană din România care se va lăsa vaccinată.

Tot pe 27 decembrie vor începe vaccinarea și alte țări europene precum: Austria, Italia, Germania. Marea Britanie este prima țară din Europa care a început vaccinarea anti-Covid-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: