Redactia.ro
Home » Știri » Esteticianul vedetelor, dr.Lana, dat în judecată! Pacientele reclamă că au fost desfigurate

Esteticianul vedetelor, dr.Lana, dat în judecată! Pacientele reclamă că au fost desfigurate

 Svetlana Serghei sau Doctor Lana așa cum era trecută pe Facebook, a fost dată în judecată, după ce mai multe paciente s-au plâns că le-a desfigurat și că au avut dureri insuportabile, în urma operațiilor estetice.

Svetlana Serghei, originară din Republica Moldova,cunoscută și ca esteticianul vedetelor,  a practicat medicina în mod ilegal, din 2019 pânâ în 2020. Soțul ei a ajutat-o în acest demers, iar în momentul de față a fos trimis și el în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Soțul are calitatea de complice în acest caz.

Cine e Dr. Lana, medicul estetician FALS care făcea operații în București - Tabu

Foto: doctor Lana

“Începând cu anul 2019, inculpata, beneficiind de complicitatea soțului acesteia, a efectuat intervenții estetice minim invazive în diferite locații din București și din țară, aceasta nefiind înregistrată în Colegiul Medicilor din România, desfășurând profesia de medic pe teritoriul României fără drept de liberă practică în condițiile legii”, anunță Parchetul Judecătoriei Sectorului 2.

Pe numele Svetlanei Serghei sunt cel puțin 50 de astfel de plângeri,venite din partea unor paciente care au fost mutilate. Mai mult,  ea presta și servicii stomatologice, precum albirea dinților, transmite Antena 3. Substanțele și materialele folosite pentru operații erau cumpărate de soț. Printre intervențiile estetice pe care le-a făcut fără drept, Svetlana Serghei, sunt: acid hialuronic, injectările cu botox, fox eyes, poceduri cu fire COG, PDO, procedurii de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, anestezice injectabile.

“Inculpații au manifestat precauție în desfășurarea activității infracționale, atât prin purtarea discuțiilor cu persoanele care au apelat serviciile inculpatei, dar și prin mijloacele de prevedere pe care aceștia le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinetul unde inculpata își desfășura activitatea. Sumele de bani încasate ca urmare a prestării serviciilor medicale au fost încasate doar în numerar atât de inculpată, cât și de inculpat”, mai precizează Parchetul Judecătoriei Sectorului 2.

Doctor Lana evita programările telefonice

Pentru a nu fi înregistrată, Doctor Lana, așa cum se intitula aceasta, evita convorbirile telefonice. Le accepta doar pe cele prin intermediul aplicațiilor:  Whatsapp, Facebook Messenger, Viber.

”Pentru a atrage cât mai multe cliente și pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, inculpata a utilizat platformele on-line, respectiv Facebook și Instagram, unde s-a promovat ca „Dr. Lana”. Aceasta a solicitat programările doar prin intermediul aplicațiilor de telefonie mobilă, respectiv WhatsApp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice ce ar fi putut fi înregistrate. Aceasta s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe rețelele de socializare a menționat denumirea de medic specialist intervenții minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică al acesteia pe teritoriul României și crescând gradul de încredere al acestora”,  mai spun procurorii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: