Redactia.ro
Home » Știri » Eurovision 2019 – Care sunt ţările calificate în marea finală

Eurovision 2019 – Care sunt ţările calificate în marea finală

Eurovision 2019 - Care sunt ţările calificate în marea finală

Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino şi Slovenia s-au calificat în finala Eurovision 2019, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, marţi seară, de prima semifinală, care s-a desfăşurat pe scena de la Expo Tel Aviv, din Israel.

Marţi seară, artişti din 17 ţări au urcat pe scena de la Expo Tel Aviv, în prima semifinală a concursului: Cipru. Muntenegru, Finlanda, Polonia, Slovenia. Cehia, Ungaria, Belarus, Serbia, Belgia, Georgia, Australia. Islanda, Estonia, Portugalia, Grecia, San Marino.

Eurovision 2019. Anul acesta, sub sloganul „Dare to dream”, concursul Eurovision are loc la Tel Aviv, în. Israel, după ce precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta acestei ţări, Netta, cu piesa „Toy”.

Reprezentanta României, Ester Peony, va urca pe scena Eurovision Song Contest joi, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Alături de reprezentanta României, în a doua semifinală participă: Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca. Armenia, Albania, Azerbaidjan. Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

Citește și: Eurovision 2019 va debuta marți, cu prima semifinală

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five). – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de gazdă, anul acesta, Israel.

În România, concursul internaţional, cu semifinalele de marţi şi joi şi marea finală, de sâmbătă, este transmis în exclusivitate de. Televiziunea Română, pe TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Eurovision 2019 este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost. De două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005. Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Pe de altă parte, reprezentanţii. României la Eurovision 2018, membrii trupei The Humans, au ratat calificarea în finală.

Concursul Muzical Eurovision 2019 este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale. Uniunii Europene de Radio-Televiziune (European Broadcasting Union, EBU).

Fiecare țară participantă înscrie un cântec pentru a fi interpretat în direct la televizor și la radio. După care acordă voturi cântecelor celorlalte țări pentru a se determina cea mai apreciată melodie participantă. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 și este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. De asemenea, este unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume. Cifrele de audiență fiind estimate în ultimii ani la valori între 100 și 600 de milioane de telespectatori la nivel internațional.

Citește și: Eurovision 2019 va debuta marți, cu prima semifinală

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: