Redactia.ro
Home » Știri » Evaluare Națională 2021. Cum se va desfășura examenul care va începe marți

Evaluare Națională 2021. Cum se va desfășura examenul care va începe marți

Evaluare Națională 2021.

Evaluare Națională 2021. 131.177 de elevi ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională care se va desfășura în perioada 22 iunie-4 iulie 2021. Dintre aceștia, 12.006 sunt din București. Când pot participa la examen elevii care au fost izolați sau în carantină?

Evaluare Națională 2021. Cum se va desfășura examenul care va începe marți

Evaluare Națională 2021. Evaluarea Națională 2021 pentru elevii de clasa a VIII-a începe marți, 22 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Pe 24 iunie elevii vor susține examenul la Matematică, iar proba maternă va avea loc pe 25 iubie. Rezultatele finale vor fi afișate în 4 iulie. 131.177 de elevii din întreaga țară vor susține Evaluarea Națională, dintre care 12.006 sunt din Capitală. O surpriză pentru elevi este formatul testului. Pentru prima dată, absolvenții clasei a VIII-a vor avea de rezolvat subiecte inspirate de testele PISA care constau într-o broșură de 10 pagini cu subiecte care trebuie rezolvate și completate acolo. Ministerul Educației a publicat pe site un ghid pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională 2021, dar și părinților acestora, cu detalii despre desfășurarea examenului.

Ce reguli sanitare trebuie respectate la intrarea în centrul de examen

Înainte de a intra în clasă pentru a susține Evaluarea Națională, elevii sunt rugați să respecte mai multe reguli de protecție.

  • toate persoanele vor purta mască;
  • nu se măsoară temperatura;
  • accesul în unitatea de învăţământ este organizat astfel încât să fie asigurată o distanţă
  • minimă de 1 m între oricare 2 persoane;
  • în sala de examen se asigură distanţa de minim 1 m între candidaţi;
  • se asigură dezinfectarea suprafeţelor, aerisirea spaţiilor;
  • parcursul prin curtea şcolii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică;
  • la intrarea în unitate sunt asigurate materiale şi echipamente de protecţie: covoraşe dezinfectante, măşti, substanţe dezinfectante pentru mâini;
  • intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.

Intrarea elevilor se va face până în ora 08.30, iar depozitarea bagajelor se face într-o sală specială destinată, monitorizată audio-video. De asemenea, toate sălile în care se desfășoară activitățile specifice examenuli vor fi supravegheate audio-video și vor avea pe ușă anunțul privind monitorizarea.

Candidaților le este interzis să aibă asupra lor, în buzunare sau în încălțăminte, în penare sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen telefoane mobile, căști audio sau orice mijloc electronic de calcul sau comunicare care permite conectarea la internet, la rețelele sociale, pentru comunicare cu alți candidați, asistenți din unitate sau cu exteriorul. Totodată, li se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să vorbească cu ceilalți candidați sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne sau notițe.

În ceea ce privește participarea la examen a elevilor care au fost izolați sau în carantină, pot susține aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5-12 iulie, precedată în etapa de înscriere, 28 iunie-2 iulie. Dacă aceștia au participat la una sau mai multe examene, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurare în perioada 22-25 iunie 2021. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute calcultate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: