Redactia.ro
Home » Știri » Există o specie de gândaci care poate fi călcată de mașină fără să fie pățească ceva. Cum este posibil acest lucru

Există o specie de gândaci care poate fi călcată de mașină fără să fie pățească ceva. Cum este posibil acest lucru

Există o specie de gândaci care poate fi călcată de mașină fără să fie pățească ceva

Specia de gândaci Zopherinae este cunoscută drept gândacii de fier. Conform specialiștilor, această subfamilie de gândaci poate fi călcată de mașină fără să pățească ceva. Cercetătorii sunt uimiți de puterea gandacului, care se pare, nu poate fi ucis de o mașină.

Există o specie de gândaci care poate fi călcată de mașină fără să fie pățească ceva. Cum este posibil acest lucru

Mulți se întreabă care este vietatea cea mai rezistentă din lume. Ei bine, aceasta există și este vorba despre un gândac, Zopherinae. Această familie se gândaci, poate ține o greutate de 39 de mii de ori mai mare decât cea proprie. Cercetătorii sunt fascinați de exo-scheletul gândacului, asemănător cu o stâncă. Insecta este atât de rezistentă încât poate supraviețui în momentul în care este călcat de o mașină de 100 Newton.

Conform specialiștilor, corpul gândacului Zopherinae are elitre, mai exact aripi modificate care s-au intercalat. Cercetătorii vor să facă structuri indestructibile în lumea reală. „Acum că am observat și am confirmat că acest gândac are geometria optimă, putem să ne întoarcem la modele și să înțelegem de ce. Pentru că dacă înțelegem, putem extrapola la alte materiale”, a spus Pablo Zavattieri, cercetător în cadrul Universității Purdue.

O muscă a reușit să arunce în aer o parte dintr-o casă

Această întâmplare este și comică, dar și dramatică în același timp. Un bărbat din Franța a reușit să demoloze jumătate din casă în timp ce încerca să omoare o muscă. Bărbatul, în vârstă de 80 de ani, se pregătea să ia cina când s-a simțit deranjat de o muscă. Acesta a încercat să ucidă insecta care se juca în jurul său, motiv pentru care a început să lovească cu o paletă electrică de ucis gândaci tot ce-i ieșea în cale.

Ei bine, bărbatul nu a băgat de seamă că o canistră de gaz curgea în casa lui din Dordogne. Astfel, reacția dintre paletă și gaz a provocat o explozie care i-a distrus acestuia parțiala acoperișul casei. Din fericire, bărbatul de 80 de ani a scăpat doar cu o arsură la mână, cât despre muscă, acest lucru va rămâne un mister.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: