Redactia.ro
Home » Știri » Există posibilitatea ca animalele să aibă simțuri ieșite din comun. Scrisoarea lui Albert Einstein care prezice una dintre cele mai mari curiozități legată de lumea animală

Există posibilitatea ca animalele să aibă simțuri ieșite din comun. Scrisoarea lui Albert Einstein care prezice una dintre cele mai mari curiozități legată de lumea animală

Doar 2% dintre oameni pot rezolva acest test de inteligență. Provocarea lui Albert Einstein

Există posibilitatea ca animalele să aibă simțuri ieșite din comun. Celebrul Albert Einstein a lăsat o scrisoare care conține o serie de afirmații atât despre domeniul biologic, cât și despre cel al fizicii. Conform cercetătorului, animalele ar avea simțuri nebănuite.

Există posibilitatea ca animalele să aibă simțuri ieșite din comun. Scrisoarea lui Albert Einstein care prezice una dintre cele mai mari curiozități legată de lumea animală

Există posibilitatea ca animalele să aibă simțuri ieșite din comun. Faimosul cercetător a lăsat în urma lui numeroase informații despre lumea biologiei și a fizicii. Albert Einstein a lăsat o scrisoare despre care oamenii de știință au crezut că e pierdută. Aceasta conține informații importante din domeniul biologiei și fizicii. Întreaga corespondență a început cu o scrisoare trimisă inginerului Glyn Davys. Einstein susține în scrisoarea sa că animalele ne poate transmite informații valoroase despre legile fizicii. „Este perfect plauzibil ca cercetarea comportamentului păsărilor migratoare și a porumbeilor voiajori să ducă, într-o zi, la înțelegerea unor procese fizice încă necunoscute”, a scris Einstein în către inginer.

La mai bine de 70 de ani de la moartea sa, se presupune că Albert Einstein avea dreptate. Dovezile arată că păsările pot simți câmpul magnetiv al Pământului folosind fotoreceptori speciali din structura oculară sensibili la schimbările subtile ale acestor unde. Așadar, această abilitate le permite păsărilor să migreze pe distanțe de mii de kilometri fără să se rătăcească. De asemenea, broaștele țestoase, câinii și albinele au o abilitate incontestabilă de a simți câmpul magnetic al Terrei, dar nu neapărat în același fel. „Faptul că Einstein a putut să conceapă o astfel de posibilitate cu decenii întregi înainte de existența unor dovezi empirice este remarcabil”, au scris cercetătorii de la Universitatea din Iersualim, acolo unde a fost donată scrisoarea cu valoare istorică.

Albert Einstein, pasionat de comportamentul albinelor

Mai mult, o altă scrisoare trimisă de Einstein arată că acesta era pasionat de comportamentul albinelor, reușind de-a lungul timpului să analizeze atitudinea acestora. Chiar și după zeci de ani de cercetări, există totuși un mister în legătură cu acest subiect. Mecanismul prin care animalele simt tiparele luminoase ori câmpul magnetic al Pământului sunt încă necunoscute și analizare, având în vedere că este posibil ca ele să fie diferite de la o specie la alta. S-a aflat că albinele simt câmpul magnetic în abdomen, pe când păsările și câinii pot face asta prin intermediul receptorilor numiți criptocromi. Și celulele uman produc criptocromi, iar analizeze recente au arătat că aceste timpuri de celule răspund în mod dinamic la schimbările câmpului magnetic.

Einstein a avut câteva indicii care i-au ghidat gândurile. Pe vremea cercetătorului, știința biologică și cea fizică începeau să se contopească mult mai mult, iar ecolocația liliecilor fusese descoperită recent, iar tehnologia radar începea să apară. Davys era și el un cercetător în acest domeniu, motiv pentru care era interesat și de alte simțuri ciudate ale animalelor, precum cele demonstrate de albine. Pentru inginer, Einstein a fost o persoană care avea aceeași viziune. Celebrul fizician ar fi fost fascinat de știința biologică, considerând-o spre forță fizice nevăzute. Scrisoarea care a fost descoperită după moartea lui Davys din 2011, este scrută, dar confirmă faptul că Albert Einstein era pasionat de tot ce înseamnă comportamentul albinelor. În text, fizicianul recunoaște că este de acord cu Karl von Frish, cel care descoperise recent că albinele călătoreasc cu ajutorul tiparelor de lumină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: