Redactia.ro
Home » Monden » Familia lui Ivan Patzaichin a primit o lovitură! Statul român va opri renta viageră de 16.000 de lei pe care sportivul o încasa lunar

Familia lui Ivan Patzaichin a primit o lovitură! Statul român va opri renta viageră de 16.000 de lei pe care sportivul o încasa lunar

Familia lui Ivan Patzaichin a primit o lovitură! Statul român va opri renta viageră de 16.000 de lei pe care sportivul o încasa lunar

Familia lui Ivan Patzaichin a primit o lovitură puternică. Statul nu le va acorda niciun ban după moartea celebrului sportiv.

Familia lui Ivan Patzaichin a primit o lovitură! Statul român va opri renta viageră de 16.000 de lei

Familia lui Ivan Patzaichin a primit o veste proastă! Se pare că aceasta nu va mai primi niciun ban din partea statului, după moartea sportivului. Banii primiți de la minister reprezentau o parte importantă a bugetului familiei.

Marele campion a încasat lunar o rentă viageră, după retragerea din activitate, însă aceasta va înceta după moartea acestuia. În alte țări, cum ar fi Ungaria, familiile marilor campioni încasează o pensie de urmaș de circa 50% din suma pe care o primea sportivul. Ultima rentă viageră încasată de Ivan Patzaichin a fost cea din luna iulie, care, conform paginii de internet a Ministerului Tineretului și Sportului, a fost în valoare de 16.635 lei. Aceasta este suma maximă pe care o poate primi un sportiv medaliat cu aur la Olimpiadă. În cazul lui Ivan Patzaichin, acesta a cucerit 7 medalii olimpice, de-a lungul carierei: 4 de aur și 3 de argint, la caiac-canoe.

România nu doar că nu acordă sprijin familiilor sportivilor ba chiar a încercat să recupereze sume pe care le-au virat din greșeală, după moartea campionilor. S-a întâmplat în 2014, atunci când Ministerul Tineretului și Sportului și-a dat seama că a virat pe cardul Victoriței Dumitrescu, campioană mondială la handbal, câte 2.600 de lei pe lună, deși aceasta decedase în 2009. De aici a rezultat o ”pagubă” de 133.000 de lei datorată unei neînțelegeri între Federația Română de Handbal și MTS. La fel s-a întâmplat și cu handbalista Cornelia Constantinescu, pe numele căreia ar fi fost virați peste 90.000 de lei, deși campioana decedase cu 3 ani înainte. Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că a început o anchetă internă și că va încerca să recupereze banii în instanță.

Ce s-a întâmplat cu afacerile lui Ivan Patzichin

Puțini știu că, pe lângă pensie și rentă viageră, Ivan Patzaichin avea și câteva afaceri. Sportivul avea propriul brand de haine care îi purta numele, însă afacerea a mers destul de prost în ultimul an, înregistrând o pierdere de 4.000 de lei și datorii totale de peste 450.000 de lei.

Firma Rowmania SRL, care aparținea lui Patzaichin, apare asociată și la localul Ivan Pescar Scrumbia Bar, care are deschise două restaurante, în Tulcea și București. Și acesta afacere a înregistrat o pierdere de aproape 90.000 de lei în anul pandemiei, la o cifră de afaceri de 3,6 milioane lei (cu 2 milioane mai mică decât în 2019).

În 2011, Ivan Patzaichin s-a plâns că pensia de la stat i-a scăzut de la 2700 lei la 1700 lei brut. Patzaichin a fost antrenor emerit cu grad de general și a absolvit două facultăți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: