Redactia.ro
Home » Știri » Familia Regală, în mijlocul refugiaților ucraineni, la Isaccea. Ce a impresionat-o pe principesa Margareta

Familia Regală, în mijlocul refugiaților ucraineni, la Isaccea. Ce a impresionat-o pe principesa Margareta

GALERIE FOTO (7)

Preşedintele Crucii Roşii Române, Principesa Margareta, a vizitat recent vama Isaccea pentru a oferi sprijin refugiaţilor ucraineni care sosesc în România, din cauza războiului din țara lor. Aceasta s-a aflat timp de două zile într-o vizită în judeţul Tulcea, unde s-a întâlnit cu membri comunităţii ucrainene din Tulcea, dar și cu voluntarii Crucii Roșii. În urmă cu o săptămână, custodele coroanei a vizitat tabăra mobilă pentru refugiaţi din Siret.

Principesa Margareta, impresionată de gesturile românilor

Principesa Margareta era foarte impresionată de faptul că românii sunt foarte prietenoşi, de faptul că sunt aici şi unii dintre ei oferă din puţinul lor.

„Mi se pare totul foarte bine organizat. Sunt foarte mândră de ce fac românii, că au deschis braţele şi inimile. Este un lucru frumos şi necesar. O să dureze în timp, iar asta e problema. (…) Este un efort mondial pe care-l facem acum, dar România este exemplară cum a reacţionat şi sunt foarte mândră. Dar trebuie să facem un efort în timp”, a declarat Majestatea Sa Margareta, potrivit unui comunicat al Familiei Regale.

foto: familiaregala.ro

Principesa Margareta, care a fost însoțită de soțul ei, Principele Radu, a mers la baza de operațiuni și au luat cunoștință despre activitatea și structura bazei, de la reprezentantul IGSU.

Directul Crucii Roşii în România a declarat că la Tulcea ar trebui să existe un coridor verde aşa cum există în Siret-Cernăuţi. Pe aici au trecut de la începutul războiului 36.000 de ucraineni.

36.000 de ucraineni au ajuns cu bacul la Isaccea

Comandantul ISU Delta Tulcea a precizat în fața reprezentanților familiei regale cum sunt întâmpinați și direcționați cetățenii din Ucraina.

„În primul rând li se oferă ceai fierbinte. Aceasta este prima regulă de bază, pentru că este foarte frig. Pasul II este să le oferim materiale de îmbrăcăminte: mănuși, fulare, pături … ”, a spus col. Daniel Petrov.

El a adăugat că cea mai mare parte a refugiaților este îndrumată către zona vamală. Mai sunt și persoane din Ucraina care fie așteaptă rude ce urmează să ajungă mai târziu cu bacul, fie așteaptă rude din România pentru a le prelua. Însă nimeni nu a fost nevoit să stea în corturile de la Isaccea mai mult de 24 de ore.

Majestatea Sa, Principesa Margareta a vizitat săptămâna trecută şi tabăra mobilă din Siret, acolo unde se adăpostesc foarte multe familii din Ucraina. Vama Siret este cea mai aglomerată frontieră pentru ucraineni, la mai bine de trei săptămâni de la război. Drama celor care fug din calea războiului și care intră în România prin vama de la Siret a impresionat și mobilizat voluntari și ONG-uri din lumea întreagă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: