Redactia.ro
Home » Știri » În plin război, Laura Codruţa Kovesi a mers personal în Ucraina. Ce protocol de lucru a încheiat cu Parchetul General de la Kiev

În plin război, Laura Codruţa Kovesi a mers personal în Ucraina. Ce protocol de lucru a încheiat cu Parchetul General de la Kiev

GALERIE FOTO (3)

În plină criză și situație de război, Laura Codruţa Kovesi a mers personal în Ucraina.

Ce a făcut Laura Codruţa Kovesi în Ucraina

Procurorul-şef european Laura Kovesi şi procurorul european Juraj Novocký s-au întâlnit vineri dimineaţă cu procurorul general ucrainean Iryna Venediktova. În timpul vizitei lor în Ucraina, Parchetul European şi Parchetul General al Ucrainei au semnat un acord de lucru, potrivit unui comunicat oficial al instituţiei.

În cadrul întâlnirii, Kovesi a transmis colegilor ucraineni sprijinul Colegiului EPPO.

”Întreaga lume este martoră la suferinţa, disperarea şi distrugerea pe care războiul lansat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei le provoacă milioanelor de compatrioţi ai voştri. Suntem impresionaţi de exemplul dumneavoastră, de hotărârea Parchetului ucrainean de a continua să lucreze sub asediu, bombardat, în pragul anihilării. Suntem convinşi că tenacitatea şi curajul dumneavoastră se vor dovedi extrem de importante odată ce pacea va reveni în Ucraina. Investigaţiile dumneavoastră privind crimele de război şi crimele împotriva umanităţii comise în Ucraina vor fi esenţiale pentru a pune în mişcare roţile justiţiei internaţionale şi pentru a permite începerea procesului de vindecare a naţiunilor ucrainene şi ruse”, a transmis Laura Codruţa Kovesi.

Ce mesaj a transmis procurorul general ucrainean Iryna Venediktova

Procurorul general ucrainean Iryna Venediktova a transmis un mesaj Facebook.

„Această întâlnire a fost organizată și ținută pe teritoriul Ucrainei. Da, mereu încerc să-mi conving partenerii să țină întâlniri în Ucraina și sunt sigură că o întâlnire aici și o întâlnire acolo sunt două întâlniri diferite. Pe de o parte, oaspetele și partenerul nostru exprimă nivelul de încredere și dorința de a coopera cu adevărat, iar pe de altă parte, îi oferim oaspetelui posibilitatea de a vedea personal că războiul nu este în știrile noastre, ci în viața reală. Laura Kovesi este prietena noastră istorică și ne ajută mereu din adâncul inimii, știu asta”, a precizat procurorul general ucrainean Iryna Venediktova, pe rețeaua socială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: