Redactia.ro
Home » Știri » Jurnalistă răpită de ruși. Publicația din Ucraina susține că tânara a dispărut de șase zile

Jurnalistă răpită de ruși. Publicația din Ucraina susține că tânara a dispărut de șase zile

Șirul veștilor proaste care vin din Ucraina se adâncește. O publicație ucraineană acuză rușii că au răpit o tânără jurnalistă. De mai bine de șase zile, femeia este de negăsit, scrie Ukrainska Pravda.

Cum a dispărut jurnalista din Ucraina

Jurnalista Victoria Roshchyna lucrează la postul independent Hromadske. Femeia  ar fi fost răpită în timp ce se afla în Berdiansk, localitate din Ucraina, a transmis Ukrainska Pravda. Localitatea este ocupată de ruși de pe 28 februarie.

„Victoria Roșchina, jurnalista noastră, este, probabil, o prizonieră a ocupanților ruși. Ea a făcut videoclipuri și a scris articole din punctele fierbinți din estul și sudul Ucrainei, în toate zilele războiului ruso-ucrainean”, au transmis cei de la postul pentru care lucrează jurnalista.

Jurnalista e căutată internațional

Toți cunoscuții jurnalistei, familia, prietenii și colegii de muncă s-au alarmat când au văzut că femeia este de negăsit. Gândindu-se că viața îi poate fi pusă în pericol la orice oră, au postat pe paginile personale de socializare mai multe anunțuri în care precizează că Victoria a dispărut.

Trei jurnalişti au fost ucişi și peste 30 au fost răniţi în Ucraina

De la începutul invaziei trupelor rusești, de pe 24 februarie, trei jurnalişti au fost ucişi și peste 30 au fost răniţi în Ucraina. Precizarea a fost făcută de comisarul pentru drepturile omului al parlamentului ucrainean, Liudmila Denisova.

„Cel puţin 35 de jurnalişti au fost victime” ale forţelor ruse, dintre care trei au fost ucişi, afirmă Denisova pe contul său Telegram.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: