Redactia.ro
Home » Știri » Fără fonduri europene pentru România. Ce condiție trebuie să îndeplinim dacă mai vrem bani de la Uniunea Europeană

Fără fonduri europene pentru România. Ce condiție trebuie să îndeplinim dacă mai vrem bani de la Uniunea Europeană

bani europeni

Uniunea Europeană ar putea da fonduri doar pentru acele țări în care corupția nu este la un nivel ridicat, așa cum este, de exemplu, în România. Din cauza pandemiei de coronavirus, Blocul Comunitar a stabilit că va ajuta țările membre să treacă cu bine peste efectele economice dezastruoase pe care pandemia le-a creat. Aceasta s-ar putea să nu fie cazul și pentru țara noastră.

Bani de la Uniunea Europeană doar pentru anumite țări

Doar anumite țări din Uniunea Europeană vor primi bani pentru diverse proiecte de mare amploare, lucru care nu se întâmplă acum. În acest moment, toate țările pot accesa aceste fonduri europene și se pot dezvolta din banii Uniunii. Dar, de acum înainte acest lucru nu va mai fi valabil, pentru că UE vrea ca doar țările în care corupția este combătută și la un nivel mic să poată lua acești bani europeni.

Avertismentul a fost formulat de Věra Jourová, vicepreședintele Comisiei Europene, iar țările vizate au fost patru state membre ale Uniunii Europene și anume: România, Bulgaria, Ungaria și Polonia.

Avertisment din partea oficialilor europeni

„Statul de drept trebuie să fie o condiţie pentru distribuirea fondurilor UE”, a spus Věra Jourová, ce deține funcția de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar al Uniunii Europene pentru Valori şi Transparenţă.

Avertismentul oficialilor europeni vine în contextul în care ei încearcă acum să construiască bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

„Nu aş vrea să văd blocarea alocării fondurilor, dar trebuie să avem în sistemul nostru juridic unele garanţii că, în cazul în care lucrurile într-adevăr nu merg bine într-un stat membru, atunci banii contribuabililor nu pot fi plătiţi”, a mai spus vicepreședinta Věra Jourová.

Principalele condiții pe care le poate trebuie să le îndeplinească un stat, în acest sens, este să respecte condițiile democratice, adică statul de drept. Acest lucru nu s-a întâmplat în țara noastră în ultima perioadă și tocmai de aceea sunt vizați de o posibilă renegare a folosirii fondurilor europene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: