Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen neobișnuit pe cer! Ce au surprins locuitorii din Oradea. Nu era o tornadă

Fenomen neobișnuit pe cer! Ce au surprins locuitorii din Oradea. Nu era o tornadă

GALERIE FOTO (5)

Un fenomen neobișnuit s-a produs duminică, 8 septembrie 2024, la Oradea. Locuitorii au filmat un vârtej de praf. Fenomenul neobișnuit nu era o tornadă și a fost vizibil doar câteva minute. 

Fenomen neobișnuit la Oradea

Țara noastră se tot confruntă de ceva timp cu fenomene meteo neobișnuite! Clima s-a schimbat extrem de mult, așa că în România se produc tot mai des fenomene ciudate. Recent, un vârtej de praf imens a fost fotografiat și filmat de locuitorii din Oradea.

Nor de praf uriaș

Pe filmarea respectivă se poate vedea cum un nor de praf se ridică în aer și se rotește ca într-o centrifugă, înainte de a se dispersa. Norul de praf s-a răspândit apoi pe o zonă de câteva sute de metri. Mulți au crezut inițial că au de-a face cu o tornadă.

foto: Meteoplus

Și în Prahova a avut loc un fenomen meteo periculos. Vremea capricioasă din ultima perioadă, cu ploi torențiale și vijelii, a dat naștere unei tornade.

Șoferii care circulau pe un drum din Prahova, în apropiere de Mizil, au fost surprinși să vadă fenomenul destul de rar la noi în țară. O tornadă s-a format în mijlocul câmpului și a ras tot în calea ei.

În fața unui fenomen atât de rar și spectaculos, reacțiile localnicilor au fost diverse. Mulți au fost uimiți și fascinați de spectacolul naturii, filmând și fotografiind intens evenimentul. Imaginile și videoclipurile au fost rapid distribuite pe rețelele sociale, stârnind un val de comentarii și discuții. Pe de altă parte, unii locuitori au fost îngrijorați de posibilele consecințe ale tornadei, având în vedere că astfel de fenomene pot provoca daune semnificative.

Ce sunt tornadele

Tornadele sunt fenomene meteorologice extreme, caracterizate prin formarea unui vârtej puternic de aer care se extinde de la baza unui nor cumulonimbus până la suprafața pământului. Aceste vârtejuri pot atinge viteze extrem de mari, care variază de la câteva zeci de kilometri pe oră până la peste 500 km/h în cazurile extreme.

De obicei au forma unui con sau tub care se rotește rapid și se întinde din nori spre sol. Tornadele pot avea vânturi extrem de puternice și distructive. Variază în lățime, de la câteva zeci de metri până la peste 1-2 kilometri în diametru. Majoritatea tornadelor durează doar câteva minute, deși unele pot persista mai mult, chiar și câteva ore.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: