Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen rar întâlnit în lume, pe 21 decembrie! Planetele care se vor vedea dublu

Fenomen rar întâlnit în lume, pe 21 decembrie! Planetele care se vor vedea dublu

Fenomen rar întâlnit în lume, pe 21 decembrie!

Fenomen rar întâlnit în lume, pe 21 decembrie! Luni, 21 decembrie va avea loc un fenomen special și unic. Planetele Jupiter și Saturn se vor apropia una de cealaltă, iar acest lucru va fi vizibil ca un astru dublu pe cerul de seară.

Fenomen rar întâlnit în lume, pe 21 decembrie! Planetele care se vor vedea dublu

Fenomen rar întâlnit în lume, pe 21 decembrie! Românii vor avea parte de un fenomen rar luni, 21 decembrie. Conform Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, în seara de luni, planetele Jupiter și Saturn se vor apropia aparent una de alta. Acest fenomen poate fi văzut cu ochiul liber, foarte aproape de orizontul de apus.

Apropierea celor două se poate vedea începând cu ora 17.00, înspre sud-vest. Mai mult, specialiștii susțin că acestea trebuie privite în prima oră după 17.00, pentru că apun foarte repede. Astronomii le recomandă celor vor să privească acest fenomen rar întâlnit în lume, să privească dintr-un loc de unde se poate vedea apusul Soarelui, pentru că orice clădire sau obstacol va ascunde planetele. Planeta Jupiter este mult mai strălucitoare decât Saturn, iar în fiecare zi, planetele sunt mai apropiate una de alta, până pe 21 decembrie, când va avea loc o conjucție grandioasă. Conform astronomilor, cele mai mari planete ale sistemului solar se vor afla, pentru prima oară, cel mai aproape.

Când are loc solstițiul de iarnă, pe 21 decembrie, Jupiter și Saturn vor apărea atât de aproape încât vor părea o planetă dublă, lucru cu adevărat senzațional. „Este un fenomen rar care are loc la fiecare 20 de ani, „dar această conjuncţie este extrem de rară pentru cât de aproape o să apară planetele una faţă de cealaltă”, a spus profesorul Patrick Hartigan de la Rice University, care a precizat că pe 4 martie 1226 a mai fost înregistrat un fenomen asemanator.

Jupiter și Saturn se vor apropia una de alta

Mai mult, specialiștii menționează că deși aceste planete par a fi lipite, ele se vor afla tot la sute de milioane de kilometri distanță. Următoarea perioadă în care cele două planete se vor apropia una de alta va fi pe 15 martie 2080, când se vor vedea înainte de răsăritul Soarelui, în constelația Capricornus. O astfel de conjucție a avut loc în dimineața de 18 februarie 1961. „Nu au fost la fel de apropiate ca în decembrie 2020, fiind la 14 minute de arc una de alta, dar făceau o pereche frumoasă pe cerul de dimineaţă, în jurul orei 6,45″, au declarat astronomii.

Pe 26 npiembrie 1901, Jupiter și Saturn s-au apropiat la 26 minute de arc una de alta. „Jupiter şi Saturn se vedeau seara pe cer, unul lângă altul şi într-o companie plăcută cu alte două planete în preajmă. Imediat după apusul Soarelui, pe la ora 17, trebuia să priviţi înspre sud-vest, nu foarte sus faţă de orizont, direcţie în care cel mai strălucitor astru era Venus. În dreapta lui Venus se vedeau alţi doi aştri strălucitori, planetele Jupiter şi Saturn, unul sub altul, Jupiter fiind cel mai strălucitor şi jos„, au mai povestit astronomii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: