Redactia.ro
Home » Știri » Fetița adoptată a Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur a împlinit 8 ani. Cum a fost sărbătorită India Roxana

Fetița adoptată a Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur a împlinit 8 ani. Cum a fost sărbătorită India Roxana

GALERIE FOTO (2) Dana Nalbaru

Problemele sistemice legate de adopții în România pun mereu probleme cuplurilor care vor să își mărească familiile în acest mod. Acestea pot aștepta mulți ani până pot strânge în brațe copilul dorit. Cu toate acestea, Dana Nălbaru, împreună cu soțul ei, actorul și prezentatorul Dragoș Bucur, au demonstrat că adopția se poate finaliza și într-un timp mai scurt. Acest lucru se întâmpla în urmă cu trei ani, totul fiind posibil datorită alegerii unui copil de pe lista copiilor cu puține șanse de adopție.

India Roxana avea deja 5 ani în momentul când a părăsit orfelinatul. Acest lucru a însemnat câțiva ani de amintiri, traume și bagaj emoțional. Însă Dana Nălbaru și-a dedicat mult timp pentru ca fetița să reușească să se integreze în sânul noii sale familii.

Mărturisiri despre ziua în care a adoptat-o pe Roxana

Dorința Danei Nălbaru a fost de a oferi o nouă șansă la viață unui copil abandonat. În momentul în care a cunoscut-o pe Roxana, o fetiță de etnie romă, artista a fost ferm convinsă că aceasta trebuia să facă parte din familia ei. În ciuda prejudecăților celor din jur, nu a stat pe gânduri și a făcut demersurile necesare. Procesul de adopție a fost simplu, lipsit de complicații birocratice.

„Pe Roxana am văzut-o pe internet, pe lista copiilor greu adoptabili. Mai avea o lună până împlinea 5 ani. Era un copil bun care avea nevoie de familie și care probabil că astăzi ar fi fost tot acolo. Îmi amintesc tot din ziua aceea. Ne-am dus la Arad, unde locuia și am găsit-o foarte veselă, într-o rochiță roz. Nu vorbea. Dar s-a aruncat în brațele noastre din prima. Și a stat în brațele noastre cât am rămas acolo. Iar la scurt timp s-a mutat la noi. Și gata. Mi-am dat seama că, pentru a ajuta cu adevărat pe cineva, trebuie să ies din zona de confort”, a mărturisit Dana Nălbaru.

Deși adaptarea nu a fost una ușoară, într-un final, Roxana a reușit să se obișnuiască. Iubirea și veselia care o înconjoară în noua familie au determinat-o să lase în urmă momentele grele trăite în orfelinat.

Recent, fetița a împlinit opt ani, iar mama ei a fotografiat-o în timp ce sufla în lumânările din tort. „La mulți ani, minune! Te iubesc!” este mesajul transmis de vedetă pe rețelele de socializare.

Fiica adoptată a Danei Nălbaru

„Știți că fetița noastră mijlocie, Roxana India, este de etnie romă. În timpul procesului de adopție, există niște întâlniri de grup, unde vin mai multe familii și discută. Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă. Nu voiau să audă, au scris pe hârtie nu vrem copil de etnie. (…) De asta a fost simplu, cei care spun că e foarte complicat au niște cerințe greu de îndeplinit. Ei vin și scriu pe foaie: vreau un copil blond, cu ochi albaștri, de sex feminin, între 6 luni și un an și două luni, născut în zodia Leu, fără să exagerez, din tată intelectual, mamă studentă, născut în Muntenia, evident că e greu așa”, a declarat Dragoș Bucur într-o apariție televizată.

Cuplul, căsătorit din 2005, mai are doi copii biologici, pe Sofia, în vârstă de 15 ani, şi pe Kadri, în vârstă de 5 ani. Aceștia sunt cunoscuți pentru  adoptarea unui stil nonconformist în ceea ce privește creșterea copiilor. Ei au stârnit un val de comentarii, multe negative, după ce au anunţat că își retrag fiica de la şcoală pentru a urma sistemul „home schooling”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: