Redactia.ro
Home » Știri » Fetiță în comă din cauza unui accident provocat de tatăl ei băut. Copila nu a fost preluată cu elicopterul

Fetiță în comă din cauza unui accident provocat de tatăl ei băut. Copila nu a fost preluată cu elicopterul

Fetiță în comă din cauza unui accident provocat de tatăl ei băut. Copila nu a fost preluată cu elicopterul

Fetiță în comă din cauza unui accident provocat de tatăl ei băut. Copila nu a fost preluată cu elicopterul. Ambulanţa Vâlcea a ratat „întâlnirea” cu elicopterul SMURD trimis să preia copila. „Durează până pregăteşti un astfel de caz”, spune purtătorul de cuvânt al SAJ Vâlcea.

Fetiță în comă din cauza unui accident provocat de tatăl ei băut. Copila nu a fost preluată cu elicopterul

Potrivit Digi24, fata de 11 ani a fost grav rănită, sâmbătă după-amiaza, în urma unui accident rutier provocat chiar de tatăl ei, care s-a urcat băut la volan. Potrivit autorităților, în urma impactului, fetiţa a intrat în comă de gradul , iar la faţa locului a fost solicitat un elicopter SMURD.

Elicopterul SMURD Craiova a ajuns la Vâlcea, dar a făcut cale-ntoarsă fără pacient, deoarece acesta a așteptat 10 minute apoi a decolat pentru că apunea soarele.

Ambulanța nu a ajuns la timp

Reprezentanţii SAJ Vâlcea au declarat că timpul de întâlnire a fost foarte scurt, iar ambualnţa nu a putut ajunge la timp din cauza gravităţii cazului, dar şi a drumurilor aglomerate.

Li s-a dat un timp foarte scurt în care trebuiau să ajungă pentru că apunea soarele. Gravitatea cazului, durează până pregăteşti un astfel de caz şi colegii mei nu s-au încadrat în cele 10-20 de minute. Aşa că au ratat întâlnirea cu elicopterul. La politrauma pe care o are pacientul şi la. TCC-ul ăsta grav, oricât ai vrea să conduci de repede. Drumurile sunt cum sunt, circulaţia este cum este… nu te poţi încadra în acel interval care ţi se dă, tot timpul. N-au reuşit să se sincronizeze, fiind timpul prea scurt”, a spus.  Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt. SAJ. Vâlcea.

Serviciul de Ambulanţă Vâlcea nu are, însă, o ambulanţă potrivită, aşa că, s-a cerut în judeţele învecinate o maşină dotată cu terapie-intensivă mobilă.

Conform managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Dan Ponoran, fetiţa a plecat, în cele din urmă, cu o ambulanţă spre Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Bucureşti.

Citeste si:Reacția familiei pacientei arse pe masa de operație: „Nu ni s-a prezentat gravitatea situației”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini