Redactia.ro
Home » Știri » Filmul intervenției de la Spitalul Matei Balș! Cum s-a desfășurat totul

Filmul intervenției de la Spitalul Matei Balș! Cum s-a desfășurat totul

Filmul intervenției de la Spitalul Matei Balș! Cum s-a desfășurat totul

Filmul intervenției de la Spitalul Matei Balș! Iată când a început incendiul și cum s-a desfășurat operațiunea. Flăcările au cuprins patru saloane, iar pompierii au intervenit cu 24 de echipaje. 

Filmul intervenției de la Spitalul Matei Balș

Potrivit lui Raed Arafat, primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05. La 5.13 au sosit primele echipe, iar la 5.14 a fost declanșat Planul roșu de intervenție. Au fost informați premierul, miniștrii Sănătății și Internelor. La sosirea pompierilor, incendiul era cu flacără deschisă, pe circa 120 mp, cu degajări mari de fum.  De asemenea, incendiul a fost sub control încă de la ora 06.00.

La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat vineri dimineaţa şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Filmul intervenției de la Spitalul Matei Balș! Conform comandatului intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere. Trei persoane au fost găsite decedate după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive, scrie Digi24.

La spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți. Pompierii au intervenit în interior și exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane. Medicul Bogdan Oprița a spus că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:00

În jurul orei 7:00, Raed Arafat a anunțat că incendiul a fost lichidat. Au fost evacuate aproxiativ 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă. Toti pacientii care au fost internati erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever.

„La momentul la care ştim care este cauza o să vină cu rezultatele. La acest moment, nu vom da speculaţii, bănuieli”, a mai spus Raed Arafat.

Filmul intervenției de la Spitalul Matei Balș!  Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: