Redactia.ro
Home » Stil de viață » Filmul românesc de pe Netflix care a cucerit pe toată lumea. Te va face să râzi mult

Filmul românesc de pe Netflix care a cucerit pe toată lumea. Te va face să râzi mult

Filmul românesc de pe Netflix care i-a cucerit pe toți! A fost premiat la un mare festival, iar Șerban Pavlu joacă în producția scrisă și regizată de producătorul Dan Chișu. Din distribuția fantastică mai fac parte Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleonț, Gabriel Spahiu și Andreea Grămoșteanu. Este musai să-l vizionezi, vei râde garantat! 

Filmul românesc de pe Netflix, la mare căutare

Pelicula românescă Ursul, difuzată de Netflix, a fost lansată în anul 2011 și este al doilea film scris și regizat de Dan Chișu. Mai mult de atât, anumite secvențe din film sunt preluate din povestirea La țară, în Estonia a scriitorului german Ingo Schulze.

Producția Ursul a fost urmărită pentru prima dată în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Vukovar, din Croația, în anul 2012. De atunci, filmul a fost nominalizat la mai multe premii, cum ar fi Premiul pentru Cel mai bun film românesc (Dan Chișu), Festivalul Internațional de Film Transilvania, 2011.

Care este povestea în filmul Ursul, de pe Netflix

Ursul, producția care poate fi urmărită pe platforma  Netflix, are o acțiune plasată în România anilor ’90. Filmul se axează pe povestea directorului care preia frâiele Circului de Stat, care are numeroase probleme cu banii.

Noul manager încearcă să rezolve situația materială a instituției prin vânzarea singurului urs, bătrân și pe moarte, unui vânător german. Angajații nu sunt de acord cu această decizie și fac tot posibilul să stopeze acest lucru.

Așadar, artiștii circului ajung să se împotrivească directorului, lucru care declanșează o urmărire nebună, pe fundal fiind auzită muzica lui Goran Gregovici.

Dan Chișu, producătorul filmului

„Povestea Ursului sălăşluieşte în mine de undeva de prin anii ’90 şi imediat după. Pentru că, de fapt, despre asta este vorba, este momentul în care, după Revoluţie, directorii de la toate instituţiile au fost schimbaţi.

Şi, paradoxal, numai în ţările de Est, fost comuniste, circul, simbolul libertăţii, era o instituţie de stat. Paradoxal, accentuez. În nicio altă parte a lumii nu o să găseşti circul de stat din Munchen.

Acolo sunt nişte artişti care au un circ. Ei sunt nomazi, sunt itineranţi, nu stau într-un loc. Au o reşedinţă undeva, dar circulă prin toată lumea. Ei bine, această stare, această situaţie m-a făcut să mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă directorul circului ar fi schimbat.

Şi bineînţeles că a venit un individ care se înţelege că a fost şi el participant la Revoluţie, care are energia şi dorinţa de a face rost de bani. Mai este vorba şi de faptul că a existat o cenzură în tot fenomenul artistic.

Aceşti artişti de circ insinuează că şi ei au fost cenzuraţi, pentru că nu puteai să faci tot felul de numere. Până şi acolo exista o comisie de cenzură care se ducea să analizeze spectacolul de circ”, a spus Dan Chișu despre povestea din filmul Ursul, pentru Mediafax.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: