Redactia.ro
Home » Știri » Firea caută vinovații pentru eșecul de la alegeri. Războiul declarațiilor pe Facebook!

Firea caută vinovații pentru eșecul de la alegeri. Războiul declarațiilor pe Facebook!

GALERIE FOTO (2) Gabriela Firea

Gabriela Firea recunoaște cu greu înfrângerea dureroasă de la alegerile pentru Primăria Capitalei. Aceasta caută vinovații pentru eșecul său electoral și nu se abține de la declarații acide.

Actualul edil al Capitalei răspunde criticilor aduse de liderul ALDE, Cătălin Popescu Tăriceanu, care o ceartă în public. „Gabriela Firea greșește atunci când caută vinovați pentru înfrângerea de la Capitală altundeva decât în propriile decizii”, spune Călin Popescu Tăriceanu, pe contul său de Facebook. Politicianul e convins că Gabriela Firea ar mai fi obținut un mandat de primar dacă făcea alianță cu el.

„Cu toată dragostea, îl contrazic de această dată pe domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu pentru care am o stimă deosebită, noi ne-am dorit foarte mult o alianță în București: PSD-Pro România-ALDE-PPUSL. Din păcate, din motive care nu ne pot fi nouă imputate ne-au împiedicat să facem o astfel de alianță”, îi răspunde ea liderului ALDE.

Dă vina pe Victor Ponta

Gabriela Firea aruncă vina pe Victor Ponta, președintele Pro România. „Cred, de fapt, că artizanul distrugerii alianței de centru-stânga în București este domnul Victor Ponta, cel care urmează o carieră politică personală, dorește să fie președintele țării. Îi incomodam foarte mult și pe dumnealui, nu doar pe domnul Nicușor Dan, dacă aș fi câștigat primăria, pentru că așa se spune, că primăria Capitalei este o trambulină pentru prezidențiale.

Am precizat că eu nu vizez să am o carieră politică în sensul candidaturii cu orice chip la prezidențiale și că mi-aș fi dorit să aduc o contribuție importantă la rezolvarea problemelor din București. Dacă nu o mai pot face ca primar general, o voi face cu prisosință și voi demonstra ca parlamentar”, a adăugat Gabriela Firea.

Liderul Pro România răspunde acuzațiilor

Victor Ponta a reacționat la acuzațiile Gabrielei Firea, conform cărora liderul Pro România ar fi de vină pentru lipsa unei alianțe între partidul său, PSD și ALDE, dar și pentru eșecul înregistrat de cele trei partide în Capitală.

„Mă bucur ca sunt liderul Pro România, şi voi fi în continuare doar Pro România! Eu îmi recunosc greşelile – învăţ din ele – şi încerc să le îndrept! Nu am dat niciodată vina pe alţii – ba chiar mi-am asumat şi am plătit eu pentru relele altora, pentru că aşa consider că trebuie să gândească şi să se comporte un lider! Experienţa mea politică în PSD mi-a dovedit că întotdeauna loviturile au venit chiar din interior, chiar de la cei mai apropiaţi, chiar de la cei care îmi zâmbeau şi îmi declarau public prietenia”, a scris Ponta pe Facebook.

Ma bucur ca sunt liderul PRO Romania – si ca voi fi in continuare doar PRO Romania ! Eu imi recunosc greselile – invat…

Publicată de Victor Ponta pe Marţi, 29 septembrie 2020

„Gabriela Firea e de prea mult timp în PSD ca să nu fi învăţat această regulă (mai ales de când l-au exclus din PSD pe premierul Sorin Grindeanu şi pe noi cei care nu am vrut să dăm jos Guvernul PSD)! Dincolo de declaraţiile publice politicianiste, sper ca ştie foarte bine cine a «înjunghiat-o» cu premeditare chiar din PSD. Să dai vina pe PRO România sau pe Călin Popescu Tăriceanu (chiar cu voturile noastre adunate, tot pierdea) este doar o continuare a iluziilor si autoamăgirilor care au dus la înfrângere!

Toate minciunile şi acuzele aberante plătite de unii lideri PSD la adresa Pro România vor avea din partea noastră un răspuns ferm, (…), aşa cum ne vom uita cu mare neplăcere la modul în care se «înjunghie» între ei, ignorând interesele alegătorilor de stânga. Pentru aceşti alegători se va lupta şi îi va reprezenta doar Pro România!”, a afirmat liderul Pro România.