Redactia.ro
Home » Știri » Firea vrea să-l facă cetățean de onoare pe Cornel Dinu. Ce apare în referatul despre legenda lui Dinamo

Firea vrea să-l facă cetățean de onoare pe Cornel Dinu. Ce apare în referatul despre legenda lui Dinamo

GALERIE FOTO (2) cornel dinu

Primarul general al Capitalei vrea să îl facă pe fostul fotbalist Cornel Dinu cetățean de onoare al Municipiului București, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General de pe 14 noiembrie.

Edilul a făcut însă o gafă monumentală. A scris în referat că Dinu este fost antrenor al echipei Steaua București, deși acesta e dinamovist convins, potrivit b1.ro.

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a CGMB, „se conferă titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului București domnului Corneliu Constantin Dinu pentru performanțele notabile din domeniul sportiv”. De asemenea, în referatul de aprobare privind acordarea acestui titlu se menționează că Dinu a fost „antrenor principal la Steaua Bucureşti”, deși, în realitate, acesta a fost o legendă sportivă a clubului Dinamo București.

Cristian Tudor Popescu o atacă pe Firea: Este cel mai alunecos, veninos și pervers personaj

„Corneliu Constantin Dinu (n. 2 august 1948, Târgovişte), cunoscut sub numele de Cornel Dinu, este un fost jucător şi antrenor de fotbal român. A fost antrenor principal la Steaua Bucureşti, apoi a mai antrenat CS Târgovişte, ASA Târgu Mureş, Oţelul Galaţi, U Cluj şi FC Olt şi a fost selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, drept pentru care a fost şi decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a lll-a”, se arată în referatul semnat de primarul general Gabriela Firea.

A trecut pe la Dinamo în 4 rânduri

Cornel Dinu și-a început cariera de fotbalist la juniorii echipei FCM Târgoviște (1963-1966), apoi a jucat la Dinamo București în 564 de meciuri în care a marcat 53 de goluri, în perioada 1966-1983. A fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei naționale a României (1968-1981), cu 75 de meciuri jucate și 7 goluri marcate.

Ca antrenor, a trecut pe la Dinamo în 4 rânduri: 1984-1985, 1996, 1998-2001 și 2002-2003. A mai antrenat echipele FCM Târgoviște, ASA Târgu Mureș, Oțelul Galați, Universitatea Cluj, FC Olt Scornicești și a fost, de asemenea, antrenorul echipei naționale a României, în perioada 1992-1993.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: