Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu a prezentat în Parlament PNRR, programul prin care România primește bani europeni. Ce prevede, mai exact, acesta

Florin Cîțu a prezentat în Parlament PNRR, programul prin care România primește bani europeni. Ce prevede, mai exact, acesta

Premierul Florin Cîțu a prezentat miercuri, în Parlament, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Prin acesta se pot accesa de fonduri din mecanismul european de redresare și reziliență în valoare de 29,2 miliarde de euro. Luni, documentul va fi trimis la Bruxelles.

Florin Cîțu a prezentat în Parlament PNRR, programul prin care România primește bani europeni. Ce prevede, mai exact, acesta

PNRR a fost prezentat, miercuri, în Parlament. Documentul programului va fi trimis luni la Bruxelles, iar prin acesta țara noastră poate accesa bani europeni pentru a ieși din criza economică provocată de coronavirus. Pe ordinea de zi a  plenului reunit este și ratificarea Tratatului EURATOM, care se referă la sistemul de resurse proprii ale UE.

PNRR, potrivit spuselor premierului are proiecte ce trebuie finalizate până în 2026.

„PNRR e un plan diferit pentru că, pe lângă investiţii targetate, acest plan vine şi cu o parte de reformă.Planul PNRR a venit ca răspuns la criza cauzată de pandemie.Proiectele trebuie să fie finalizate până în 2026, daca nu le finalizăm, pierdem bani.Sunt reforme care au fost amânate 30 de ani şi acum trebuie să le facem, pentru că România are nevoie să treacă la următorul capitol de dezvoltare.Aceste reforme garantează că investiţiile pe care le facem nu mai sunt doar pe hârtie, ci vor aduce bunăstare tuturor. România va continua să corecteze greşelile din trecut, va reforma companiile de stat, va elimina risipa banului public şi vom corela performanţa cu veniturile în sectorul public”, a spus Florin Cîțu în plenul reunit, transmite Digi 24.

Prin PNRR România va putea accesa bani europeni timp de opt ani, a mai explicat Florin Cîțu.

”Prin acest program, şi vă asigur că nu e unul politic, e un plan care garantează din punctul meu de vedere că vom avea o guvernare de principii liberale cel puţin 8 ani.Vor fi investiţii care se vor vedea în buzunarele tuturor românilor„, a mai declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Florin Cîțu, despre pensii și salarii

Florin Cîțu a mai preciat că banii PNRR se vor investi în dezvoltarea României, inclusiv în creșterea pensiilor și salariilor.

”Cele 30 miliarde de euro nu vor fi folosite pe criterii politice. Vom atrage 29,2 mld euro în patru ani pentru investiţii, este un efort pentru orice ţară. România are la dispoziţie 30 miliarde euro pentru investiţii.Asta nu înseamnă, aşa cum s-a speculat, reducerea pensiilor sau alte scenarii apocaliptice. Din contră, înseamnă un mod de a administra aceşti bani eficient şi înseamnă că putem garanta să plătim şi pensii şi salarii mai mari până în 2030, fără să destabilizăm situaţia financiară a României. Asta înseamnă reformă.Investiţiile vor merge în toate colţurile României, toate zonele din ţară vor beneficia de pe urma acestor investiţii”, a continuat şeful de la Palatul Victoria.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: