Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu i-a transmis premierului olandez că România este „pe deplin pregătită” să intre în Schengen

Florin Cîțu i-a transmis premierului olandez că România este „pe deplin pregătită” să intre în Schengen

Premierul Florin Cîțu i-a transmis, luni, omologului său olandez, Mark Rutte, printr-o conversație telefonică, că România este pregătită să adere la zona Schengen.

Florin Cîțu i-a transmis premierului olandez că România este „pe deplin pregătită” să intre în Schengen

”România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, i-a transmis, Florin Cîțu, luni, printr-o conversație telefonică, omologului său olandez, Mark Rutte. Anunțul a fost făcut chiar de premierul României, printr-o postare pe facebook, transmite Digi 24.

„În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promițătoare ale cooperării dintre România și Țările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relațiilor economice și pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spațiul Schengen a fost unul dintre punctele esențiale atinse în discuția cu Prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, a scris Florin Cîțu, marți, pe pagina de Facebook.

Totodată,  Florin Cîțu a mărturisit că a discutat cu premierul olandez și „despre evoluția pandemiei și despre cum se desfășoară procesul de vaccinare în cele două state”.

Ce înseamnă aderarea la spațiul Schengen

Spațiul Schengen oferă posibilitatea de a circula mai liber, potrivit experților ”prin orice loc, la orice oră”. Desigur, în baza unui document de călătorie valabil.

”Tranzitarea se poate face, prin orice loc, la orice oră, iar cetăţenii statelor membre care călătoresc în Spaţiul Schengen trebuie să aibă asupra lor un document de identitate valabil. În prezent, potrivit Poliţiei de Frontieră,controalele la graniţele dintre România şi statele Schengen sunt minime şi constau în verificarea documentelor şi a eventualelor bagaje. Spaţiul Schengen mai oferă cetăţenilor statelor membre libertatea şi prioritatea de a obţine un loc de muncă în raport cu statele terţe”, explică Marian Tutilescu.

Klaus Iohannis: ”S-au făcut eforturi deosebite în plan european în ultimii ani”

Președintele Klaus Iohannis a precizat, anul trecut, că s-au făcut toate cele necesare pentru protejarea frontierelor României, iar decizia aderării la spațiul Schengen este una necesară.

„S-au făcut eforturi deosebite în plan european în ultimii ani pentru a pune în practică măsuri şi instrumente noi care să ne garanteze o mai bună protecţie a frontierelor externe ale Uniunii şi implicit a securităţii interne a Uniunii. Este foarte important ca aceste noi instrumente să fie implementate eficient în anii care vin, pentru întărirea siguranţei şi securităţii tuturor cetăţenilor europeni. România este parte a acestor mecanisme şi instrumente şi va face tot ce este posibil pentru a contribui la asigurarea funcţionalităţii complete a zonei de liberă circulaţie. În acelaşi timp, trebuie să reamintesc faptul că România este încă în aşteptarea unei binemeritate Decizii de aderare la spaţiul Schengen, fără de care nu putem vorbi de o funcţionalitate deplină a zonei de liberă circulaţie. Această decizie trebuie să facă parte din acţiunile noastre în perioada următoare”, a declarat Klaus Iohannis la Seeon-Seebruck, Germania

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: