Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîţu își dă demisia? Premierul a avut o primă reacție după scandalul legat de dosarul din SUA

Florin Cîţu își dă demisia? Premierul a avut o primă reacție după scandalul legat de dosarul din SUA

Florin Cîțu a avut o primă reacție în urma scandalului legat de dosarul din SUA. Este prima ieșire publică a premierului după ce au apărut informațiile în presă. 

Florin Cîţu își dă demisia? Premierul a avut o primă reacție după scandalul legat de dosarul din SUA

Florin Cîțu a făcut o serie de declarații pe fondul în care clasa politică a avut numeroase reacții vizavi de scandalul în care a fost implicat premierul. USR PLUS a reacționat dur după ce în spațiul public a apărut informația potrivit căreia, premierul Florin Cîțu a stat în închisoare în SUA. Ei au cerut clarificări din partea liberalilor, dar și a președintelui Iohannis.

Cei de la PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu, au cerut demisia lui Florin Cîțu. Liderul social-democraților a solicitat respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnați penal. Nici în PNL lucrurile nu sunt tocmai tocmai liniștite. Echipa lui Ludovic Orban este bănuită că nu este străină de tot acest scandal. Chiar dacă președintele liberalilor a negat vehement orice implicare, au existat voci care au indicat că se știa despre această poveste în partid de vreme bună.

”În România, pentru președinte, premier, demnitari nu se face cerere pentru ONISS, potrivit legislației. Nu am adus în discuție acest eveniment față de dl președinte. Un coleg mi-a spus că dl Orban i-a arătat acum câteva luni acest document. Am discutat, aceasta nu e o situație penală, sunt legislații diferite în România și SUA, nu se califică. Avem reforme care trebuie duse la capăt. Un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicații asupra a ce facem azi”, a spus Cîțu.

Ce scria presa americană despre Florin Cîțu, atunci când a fost prins beat la volan

Momentul când Florin Cîțu a fost prins beat la volan, pe vremea studenției în SUA, a fost relatat în presa americană. Au fost publicate și imagini de la locul întâmplării. Concret, Florin Cîțu a fost oprit pentru un control de rutină, de către oamenii legii americani, în intersecția străzilor Elwood Drive, în prezent University Boulevard și Lincoln Way, din orașul Ames.

Totul avea loc în anul 2000, 3 decembrie, ora 02:11. Florin Cîțu avea 28 de ani pe atunci. Locuia în orașul Ames din statul Iowa și studia la universitatea din zonă. Ghinionul său a fost, însă, să fie oprit de polițiști chiar după ce consumase alcool. Premierul a fost condamnat la două zile de închisoare și a primit și o amendă în valoare de 1.000 de dolari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: