Redactia.ro
Home » Monden » Florin Piersic, mărturisire cutremurătoare la 85 de ani: ”Da, mi-e frică de moarte”

Florin Piersic, mărturisire cutremurătoare la 85 de ani: ”Da, mi-e frică de moarte”

Florin Piersic

Celebrul actor Florin Piersic a făcut declarații cutremurătoare la vârsta de 85 de ani. Se pare că subiectul ”moarte” este unul foarte sensibil pentru acesta. 

Florin Piersic, mărturisire cutremurătoare la 85 de ani

Florin Piersic este unul dintre cei mai buni actori pe care i-a avut România până acum. Talentul și carisma l-au făcut celebru și l-au ajutat să intre în sufletele fanilor lui. Acum, la vârsta de 85 de ani, actorul și-a deschis sufletul în fața lui Dan Negru și a vorbit despre traumele care și-au pus amprenta asupra vieții sale, dar și despre un subiect foarte sensibil, mai exact moartea.

Până la vârsta de 85 de ani, Florin Piersic a avut norocul de a călători în toată lumea, însă, de departe, cele mai frumoase călătorii au fost cele care l-au dus la Mormântul Sfânt. De 46 de ori a fost în orașul Sfânt și asta l-a făcut să fie și mai aproape de Dumnezeu. Dar, indiferent de conexiunea pe care o are cu divinitatea, Florin Piersic susține că îi e frică de moarte. Știe că e ceva perfect normal, dar nu vrea să o accepte. Mai mult, în glumă, marele actor afirmă că-și mai dorește să trăiască încă 50 de ani.

”Cum aș vrea să-și amintească oamenii de mine după o sută de ani? N-o să-și mai aducă aminte nici de ei, darămite de mine. Uiți și după două zile ce faci, se uită tot”, a comentat faimosul actor despre temerea ce nu-i dă pace.

Se pare că această frică pleaca de la o traumă suferită în copilărie. Pe când avea doar 7 ani, Florin Piersic a fost marcat pe viață. Sora lui mai mare, în vârstă de 15 ani, a murit încercând să-și salveze o colegă.

”Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Când joc în piesă mă gândesc la părinții mei și la Lucica, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să își salveze colega. Domnul care a sărit în apă, a salvat-o întâi pe Doina, apoi când a intrat după Lucica, nu a mai găsit-o. A luat-o un vârtej. La 11 kilometri, în Basarabia, plutea, au găsit-o niște pescari. În biserică, mama a sărit să o ia pe Lucica din coșciug. Apoi, nu i-am mai văzut o lună de zile, au plecat la București. O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una din zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, și-a amintit Florin Piersic, cu durere în suflet.

Ce pensie are Florin Piersic după 65 de ani de muncă

Majoritatea fanilor se întreabă cum stă Florin Piersic din punct de vedere financiar. Se pare că actorul, potrivit surselor, încasează de la stat o pensie în valoare de 2.000 de lei la care se adaugă o îndemnizație lunară de la Uniunea Teatrală în valoare de 2.700 de lei, în total 4.700 de lei.

”Dacă înţeleg eu bine, vreţi să aflaţi dacă deţin vreun secret al tinereţii veşnice. Dacă aş şti, dacă l-aş cunoaşte, vi l-aş spu­ne şi atunci n-ar mai fi… secret. Eu încă mai cred, continui să cred în Moş Crăciun, adu­că­tor de daruri, în zânele fermecătoare şi bune. Vră­jeala asta, chestia asta, cu tinereţea veşnică – îmi pare rău că trebuie să o spun, poate ajunge… un bles­­tem. Încet-încet, rând pe rând, s-ar duce cei dragi şi ai rămâne tu singur, ferească Dumnezeu, ca un prost într-o lume de oameni obişnuiţi, care nicio­da­tă n-o să înţeleagă tinereţea asta, a ta, fără sfârşit”, a mărturisit Florin Piersic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: