Redactia.ro
Home » Știri » Foc la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Agigea, pus de un bătrân supărat. Incredibil ce l-a supărat

Foc la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Agigea, pus de un bătrân supărat. Incredibil ce l-a supărat

A fost incendiu la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Agigea, județul Constanța. Focul ar fi fost pus de un bătrân supărat. Incredibil este motivul care l-a supărat pe vârstnic, care nu regretă nicio clipă ceea ce a făcut.

Incendiul violent a izbucnit, în cursul zilei de miercuri, la acoperișul unei clădiri a Mănăstirii Izvorul Tămăduirii, din Agigea, județul Constanța. Pompieri din județele Călărași și Ialomița au fost solicitați să sprijine pentru stingerea flacărilor.

Foc la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Agigea, pus de un bătrân supărat

Un bărbat a recunoscut că el a dat foc mănăstirii, din dorinţa de a se răzbuna pe stareţ. Omul a mărturisit că stareţul s-a rugat de el 5 ani să vină să se alăture obştei de călugări, că va avea grijă de el până la moarte.

După 1 an, stareţul i-ar fi spus să plece. Bătrânul a dat foc unor rufe, iar de acolo focul s-a extins. Inițial, în plină intervenţie bătrânul, de 68 de ani, care a provocat dezastrul nu dădea niciun semn că este vinovat.

„Mi-a promis că mă ține până la moarte. (…) Munceam, ce mă punea, făceam. Îmi pare rău, dar nu au vrut să mă mai țină. Da, am făcut un gest de răzbunare. L-am rugat să mă țină până in primăvară, că vine iarna. O să stau la pușcărie sau la spital, unde vreți dvs. să mă duceți…”, a mărturisit bătrânul supărat!

Anexa care a luat foc găzduia nu mai puţin de 10 persoane. Era casa călugărilor ce slujeau la mănăstire.

“Când am văzut am şi ieşit afară, n-am mai putut să stăm acolo a dat foc în pod aici la locuinţe, din răzbunare a făcut gestul ăsta”, a explicat un călugăr.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la o mănăstire din Agigea.

„La fața locului intervin cinci autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, două echipaje SMURD tip B, o cisternă, iar de la ISU Călărași și ISU Ialomița urmează să sosească în sprijin câte o autospecială de stingere. Totalul efectivelor care intervin la această oră este 34 de pompieri din cadrul ISU Constanța, urmând să mai sosească încă 8 pompieri”, au transmis reprezentanții ISU Constanța.

Clădirea în care s-a manifestat incendiul are două etaje și mansardă și are o suprafață de aproximativ 400 mp. Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Agigea aparţine Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi.

Etichete: