Redactia.ro
Home » Știri » Focar de infecții la un azil de bătrâni din Orăștie. 21 de pacienți și cinci îngrijitori sunt infectați cu COVID-19

Focar de infecții la un azil de bătrâni din Orăștie. 21 de pacienți și cinci îngrijitori sunt infectați cu COVID-19

Azil Orastie

Un al treilea focar de infecții s-a format la azilul de bătrâni la Orăștie, în județul Hunedoara. 23 dintre cei 32 de pacienți și cinci îngrijitori au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Bătrâni de la azilul din Orăștie, infectați cu noul virus

Potrivit autorităților din Hunedoara, a fost descoperit un al treilea focar de infecții de coroanvirus la azilul de bătrâni din Orăștie.

23 dintre cei 31 de pacineți au fost testați pozitiv cu coronavirus, iar doi dintre cei diagnosticați sunt internați la spital, ceilalți au rămas izolați la azil.

Este vorba despre 21 de persoane dintre rezidenţi şi sunt 5 persoane care prezintă virusul covid dintre angajaţi. Precizez: Persoanele nu prezentau semne şi simptome decât minore, cele care erau internate. S-au stabilit măsuri pentru a se realiza o închidere mult mai strânsă a activităţii din acest cămin, în sensul că personalul a rămas pentru 14 zile în cămin cu asigurarea cazării lor, astfel încât să realizeze schimbri continue”, a declarat medicul-șef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Azilul a fost închis

Azilul de bătrâni a fost închis pentru vizitatori de pe data de 3 aprilie, și s-a decis ca tot personalul să rămână în unitatea medico-socială, fără să mai fie aduși alți angajați.

Conform unor surse, se pare că doi dintre bătrâni internați la zil au ajuns pe 8 aprilie, la spitalul din localitatea Orăști pentru a li se lua probe de sănătate.

Cei doi prezentau formele unei infecții respiratorii ușoare, motiv pentru care medicii au decis să li se preleveze probe pentru coronavirus. După o zi, toți bătrânii din azil au fost testați pentru coronavirus.

Persoanele internate la căminul din Orăștie au vârste cuprinse între 61 și 94 de ani.

Azilul de bătrâni din Hunedoara, este al treilea cămin confirmat cu coronavirus, după ce la Galați, la un centru privat de îngrijiri paliative, 90 de persoane au fost depistați cu noul virus.

Este vorba despre 72 de vârstnici și 18 angajați ai centrului, iar la un alt centru din Galați sunt patru cazuri de coronavirus, dintre care doi bătrâni și doi angajați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: