Redactia.ro
Home » Coronavirus » Focar pe litoral! Tineri confirmați cu covid au petrecut la mare în gașcă

Focar pe litoral! Tineri confirmați cu covid au petrecut la mare în gașcă

Costinești focar

Mai mulți tineri din Vaslui au mers să petreacă la mare, după un majorat, deși aveau simptome de coronavirus. Este vorba despre 40 de adolescenți, dintre care doi au fost confirmați de COVID-19.

Focar de infecție pe litoralul românesc

40 de tineri din Vaslui au plecat la mare după un majorat la care au participat, iar una dintre fetele prezente a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Ea a făcut testul înainte de petrecere, dar nu a mai așteptat rezultatul și a plecat la mare. După ce a ajuns deja acolo, medicii au stabilit că ea este infectată cu noul coronavirus.

În cursul zilei de miercuri, o altă fată a fost confirmată pozitiv pentru COVID-19.

Tânără care a plecat la mare deși avea simptome asociate coronavirusului este fiica unui ambulanțier din Vaslui.

Acum, autoritățile au trimis mijloace de transport în Costinești, pentru a-i transporta pe toți tinerii la spital, unde să facă testul de coronavirus. Potrivit informațiilor oferite de DSP, mai mulți dintre tineri au simptome specifice.

„Au fost trimise pe litoral două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui pentru a aduce două dintre grupuri de tineri. Încercăm să îi aducem în grupurile care s-au organizat la plecare. O altă autospecială ISU urmează să plece mâine dimineaţă spre Costineşti pentru a-i aduce pe ceilalţi tineri. O parte dintre ei prezintă simptomatologie COVID-19. Cu toţii vor fi aduşi la spitalul din Bârlad pentru testare şi evaluare. În cazul pacienţilor asimptomatici, care nu au factori de risc, în urma evaluării medicul curant poate dispune izolarea la domiciliu”, a transmis Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Reacția DSP după focarul de infecție de la Costinești

În același timp, sursa citată a explicat că cei care au dat dovadă de un comportament iresponsabil sunt părinții, pentru că nu trebuiau să le permită copiilor lor să plece, mai ales dacă unii aveau simptome de infecție cu coronavirus.

„Având în vedere numărul mare de persoane implicate, ancheta epidemiologică este una de anvergură ce se poate întinde şi pe durata unei săptămâni.  Este un volum de muncă uriaş, abia reuşim să facem faţă. Iar dacă la noi este situaţia aşa, gândiţi-vă ce presiune este pe cadrele medicale. De aceea noi aşteptăm mai multă responsabilitate din partea populaţiei. În cazul de faţă, comportamentul părinţilor este unul care ne-a dezamăgit profund. Noi recomandăm grupuri mici, restrângerea evenimentelor, tocmai pentru a limita răspândirea virusului, dar iată de ce avem parte! În plus, atunci când eşti pacient şi mergi să te testezi, este evident că ai nişte semne de boală, că ai o suspiciune. Până la sosirea rezultatelor, te duci acasă şi te izolezi. Aşa te protejezi şi pe tine, şi pe cei din jurul tău”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Loading...