Redactia.ro
Home » Știri » Încă un focar de infecție cu coronavirus în Vaslui. 59 de oameni care lucrau la un abator de pui, testați pozitiv

Încă un focar de infecție cu coronavirus în Vaslui. 59 de oameni care lucrau la un abator de pui, testați pozitiv

focar de infecție Vaslui

Focar de infecție cu coronavirus în Vaslui. 59 de angajați ai unui abator de pui din acest județ au fost confirmați cu noul coronavirus, în urma testării în masă.

Focar de infecție cu coronavirus în Vaslui, la un abator de pui

Trei dintre angajați au început să se simtă rău încă de săptămâna trecută, așa că șefii companiei din Vaslui au decis să înceapă testarea în masă, după ce acele persoane au prezentat simptome specifice pentru infecția cu noul coronavirus.

În urma testării în masă, mai multe teste au ieșit pozitive pentru COVID-19. Este vorba de nu mai puțin de 59 de angajați care au fost confirmați cu această infecție.

În total, au fost testate 100 de persoane, dar 41 dintre aceste sunt sănătoase, potrivit rezultatelor testelor.

Potrivit directorului DSP Vaslui, Mirela Vlada, ancheta este mai complicată din cauză că angajații nu sunt toți de proveniență din Vaslui.

Majoritatea bolnavilor sunt asimptomatici

În același timp, Mirela Vlada a precizat că majoritatea dintre cele 59 de persoane care au fost confirmate cu noul coronavirus sunt asimptomatice.

„59 de cazuri din 100 de persoane testate au fost declarate pozitive. Ancheta epidemiologica este în desfășurare la acest moment. Majoritatea sunt asimptomatici. Organizăm internarea celor care doresc să fie internați, altfel au stat izolați la domiciliu. Nu sunt doar din Vaslui, ceea ce face ancheta un pic mai laborioasă. Sunt persoane care au adresa de domiciliu în mai multe localități din mediul rural din județul Vaslui. Avem focare în evoluție în unități publice și private, sunt anchete în desfăsurare”, a spus Mirela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Totuși, acesta nu este singurul focar de infecție cu coronavirus din acest județ, pentru că mai există și alte zone de îmbolnăvire în masă.

„Avem și în Spitalul Municipal de Urgență Elena Beldiman din Bârlad un focar, la o secție din spital”, a precizat purtătorul de cuvânt.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: