Redactia.ro
Home » Sport » Fondatorul echipei de Formula 1, Williams a fost externat

Fondatorul echipei de Formula 1, Williams a fost externat

Ayrton Senna, Imola, accident

Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 a fost externat. Acesta a fost internat în urmă cu două săptămâni, dar nu se știe motivul.

Echipa de Formula 1, Williams a remis un comunicat în care a anunțat că starea lui Frank Williams este stabilă. Acesta a fost externat și urmază să se recupereze acasă.

„Suntem încântaţi să anunţăm că Sir Frank a fost externat din spital şi că acum este în recuperare acasă. Familia Williams doreşte să mulţumească tuturor pentru sprijinul acordat în acest moment dificil şi să le dorească tuturor un Crăciun fericit şi un An Nou fericit”, se arată într-un comunicat al echipei Williams.

Frank Williams, în vârstă de 78 de ani, a ajuns la spital în urmă cu două săptămâni, în stare stabilă, dar motivul nu a fost făcut public.

„Sir Frank Williams a fost internat recent în spital, unde se află în prezent într-o stare stabilă. Starea medicală a lui Frank este o chestiune privată şi, prin urmare, familia nu va oferi alte detalii în acest moment. Vă cerem să respectaţi confidenţialitatea familiei”, a fost comunicatul familiei.

Pentru meritele sale, în 1999 a primit titlul de cavaler. Sub conducerea lui Frank, Williams F1 a câştigat şapte tiluri mondiale la piloţi şi nouă la constructori.

Primul premiu l-a câștigat la Silverstone

Echipa a fost înființată în 1966. Inițial Frank Williams a înscris-o în categoriile junior ale curselor de monoposturi. În 1977, Frank a devenit constructor de Formula 1. Doi ani mai târziu, în 1979 a câștigat prima cursă, Grand Prix la Silverstone cu Clay Regazzoni.
Între anii 1980 și 1990 a fost una dintre cele mai puternice echipe de Formula 1. Jones a câștigat apoi alte 4 din cele 5 curse, iar în anul următor, Jones și Williams au reușit să câștige primul din cele șapte campionate la piloți, și cele 9 la constructori. Campionii mondial următori cu Williams au fost Keke Rosberg (1982), Nelson Piquet (1987), Nigel Mansell (1992), Alain Prost (1993), Damon Hill (1996) și Jacques Villeneuve (1997). Succesul echipei a venit în urma parteneriatului lor cu Renault (din 1989 până în 1996). În anul 1986, a suferit însă un grav accident în Franța și a rămas cvadriplegic. Nu a renunțat la echipa sa și a continuat să o conducă ajutat de co-fondatorul Patrick Head. În 1994 a avut loc un alt eveniment cumplit la Imola. Accidentul fatal al lui Ayrton Senna la volanul unui FW16.
După achiziţia team-ului de la Grove de către Dorilton Capital, Sir Frank Williams s-a retras din activitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: