Redactia.ro
Home » Știri » Fosta vilă a lui Ceaușescu a fost transformată în azil! ”Era un vis atunci, acum devine realitate”

Fosta vilă a lui Ceaușescu a fost transformată în azil! ”Era un vis atunci, acum devine realitate”

GALERIE FOTO (2) Fosta vilă a lui Ceaușescu a fost transformată în azil! ”Era un vis atunci, acum devine realitate”

O fostă vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu, care se află în paragină într-un sat din judeţul Botoşani, va fi transformată în cămin gratuit pentru bătrânii săraci și abandonați.

Fosta vilă a lui Ceaușescu a fost transformată în azil! ”Era un vis atunci, acum devine realitate”

O fostă vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu, rămasă în paragină într-un sat din judeţul Botoşani, va fi transformată în cămin gratuit pentru bătrânii săraci și abandonați. În prezent, construcția se află în curs de reamenajare.

Ionela Ivan, o jurnalistă din Botoșani, a venit cu această idee și se implică de peste un deceniu în acțiuni umanitare. Între timp a înființat asociația “Happy”, destinată cazurilor sociale. Prin intermediul ei se colectează haine și alimente, pentru cei fără posibilități materiale. De asemenea, tot prin asociație, zeci de oameni fără adăpost sunt hrăniți zilnic.

În prezent, Ionela Ivan are un proiect nou. Vrea să transforme una dintre fostele vile de protocol ale lui Nicolae Ceaușescu în cămin gratuit pentru bătrâni. Construcția este în paragină, iar reamenajarea ei va fi susținută din sponsorizări.

“În iarna anului 2014, în biroul unei firme de asigurări a unui prieten, am mobilizat toţi cunoscuţii să facă acasă o supă caldă şi să o împărţim pe stradă oamenilor fără adăpost. Acel moment a fost primul nostru contact cu lumea străzii, o lume gri, rece, plină de frică, o lume nebună, haotică, violentă, plină de vicii şi dependenţe. Am visat să le oferim un adăpost mai ales vârstnicilor. Era un vis atunci, acum devine realitate”, a spus Ionela Ivan, potrivit adevarul.ro.

Vila a fost scoasă la vânzare, dar asociația “Happy” s-a angajat că o va plăti la timp, în rate, din donații. De șase luni a început reamenajarea ei. Vila are trei etaje și va deveni adăpost gratuit pentru 60 de bătrâni fără posibilități materiale și părăsiți pe străzi. Hrana lor va fi asigurată din donații și sponsorizări. Fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceaușescu este situată în satul Rădeni, comuna Frumușica, la 20 kilometri de Botoșani.

Câte case avea, de fapt, Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu avea o avere impresionantă, dar și câteva case de lux, amenajate după bunul plac al Elenei Ceaușescu. Fostul dictator comunist o lăsa întotdeauna pe soția lui să se ocupe de acest aspect. Nicolae și Elena Ceaușescu au trăit mereu în lux. Le-au plăcut obiectele scumpe, hainele scumpe, opulența și vacanțele în care se puteau răsfăța cu absolut orice își doreau. Cei doi aveau mai multe locuințe în țară, iar atunci când plecau în vacanțe, mereu aveau unde să înnopteze.

Nicolae Ceaușescu și Elena au avut o locuință de lux în cartierul Primăverii, unul dintre cele mai vestite din Capitală. Casa era amenajată exclusiv în funcție de preferințele Elenei Ceaușescu și impresiona pe oricine îi călca pragul. Mai mult, soții Ceaușescu aveau o vilă luxoasă și în Snagov, pe care o foloseau ca reședință de weekend.

Pentru a ajunge la locație, cei doi foloseau, de cele mai multe ori, elicopterul, iar acolo se bucurau de aer curat și o priveliște de vis. Dar asta nu este tot, căci soții Ceaușescu au avut și o vilă la Predeal, care a devenit vilă de protocol în anii 50. Din păcate, locația a fost lăsată, ulterior, în paragină. Soții Ceaușescu au mai avut o vilă și în Neptun, iar acolo stăteau de fiecare dată când poposeau pe litoral. Ultima, dar nu cea din urmă era casa de pe Lacul Cinciș, aflată la marginea orașului Hunedoara. Luxul era la el acasă în fiecare locuință deținută de fostul dictator comunist și soția sa, iar toate casele erau amenajate după bunul plac al Elenei Ceaușescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: