Redactia.ro
Home » Știri » Fostul consilier a lui Trump a fost arestat pentru fraudă. Ce a declarat liderul Casei Albe despre fapta lui Steve Bannon

Fostul consilier a lui Trump a fost arestat pentru fraudă. Ce a declarat liderul Casei Albe despre fapta lui Steve Bannon

GALERIE FOTO (2) Fostul consilier a lui Trump a fost arestat pentru fraudă. Ce a declarat liderul Casei Albe despre fapta lui Steve Bannon

Steve Bannon și  alte trei persoane sunt anchetați de către procurorii federali americani. Ei sunt acuzați că au fraudat sute de mii de dolari donați pentru a construi un zid la frontiera cu Mexic.

Bannon, fost consilier al președintelui Trump, a fost arestat, potrivit unui purtător de cuvânt al Biroului Procurorului Districtului de Sud din New York.

Steve Bannon a folosit banii donați în scopuri personale

Biroul precizează că Bannon împreună cu cei trei au fraudat sute de mii de dolari, donați în urma campaniei online de strângere de fonduri „Construim zidul”. În total, au fost strânși peste 25 milioane de dolari.

Fostul strateg-șef la Casa Albă a fost cosilierul lui Donald Trump până în august 2017. Acesta împreună cu Brian Kilfage, Andrew Badolato, Thimothy Shea au făcut o strategie prin care au sustras banii donați pentru a-i folosi în scopuri personale.

Procurorul Audrey Strauss a declarat că banii strânși pentru campania „We build the wall” (Noi construim zidul) au fost folosiți pentru a susține „stilul de viață luxos” al lui Brian Kolfage, fondatorul organizației, care a început construcția unui zid din fonduri private la frontiera SUA cu Mexic.

Secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, l-a îndepărtat pe președinte din povestea asta, spunând că nu „nu a fost implicat” cu Bannon încă de la campanie și din prima parte a administrației și că nu cunoaște celelalte persoane.

„După cum știe toată lumea, președintele Trump nu are nicio implicare în acest proiect și a considerat că a fost făcut numai pentru a  strânge fonduri”, a declarat Kayleigh McEnany.

Președintele Trump nu fost de acord cu acest proiect

Philip Bartlett, inspector responsabil, a transmis că făptașii nu numai că au mințit donatori, ci au încercat să ascundă deturnarea de fonduri prin crearea facturilor și conturilor necuprinzătoare pentru spălarea donațiilor și acoperirea infracțiunilor lor, arătând nicio atenție pentru lege sau adevărul.

Președintele Donald Trump a spus încă de la începutul proiectului că nu i se pare o idee bună pentru că fondatorii au scopuri ascunse.

„Nu am fost de acord cu realizarea acestei secțiuni foarte mici de perete, într-o zonă complicată, de un grup privat care a strâns bani prin reclame. S-a făcut doar pentru a mă face să par rău.”

Campania „We build the wall” a început în 2018 în care veteranul militar avea în plan construcția zidului ce traversează frontiera de sud. Zidul avea menirea de a stopa intrarea frauduloasă și fără documente a teroriștilor și traficanților de droguri.

Campania a creat un videoclip postat pe YouTube cu privire la construcția de baricade metalice pentru a atrage donatori anti-imigranți în campanie.

Biroul de câmp al Serviciului de Inspecție Poștală al Statelor Unite (USPIS) din New York care a fost partener la această anchetă, a lăudat arestările susținând că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar un veteran de război cu handicap sau un strateg politic milionar.

 



    
    
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: