Redactia.ro
Home » Știri » Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, dezvăluie ce pierd cei cărora li se retrag decoraţiile

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, dezvăluie ce pierd cei cărora li se retrag decoraţiile

Augustin Zegrean

După ce Klaus Iohannis a anunţat că va retrage decoraţiile primite de persoanele cu condamnări penale, inclusiv lui Adrian Năstase, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a făcut câteva dezvăluiri incendiare.

Augustin Zegrean spune că retragerea decoraţiilor celor care au condamnări penale atrage pierderea unor beneficii, cel mai puternic fiind locul de veci gratuit.

„Cel mai puternic este locul de veci. Cei care au Steaua României primesc la moarte loc de veci gratuit. Dar legea spune că în limita locurilor disponibile. Mai beneficiază de onoruri militare la înmormântare. Se trag şapte focuri de armă, vine armata, cu sicriul pe umăr, cu steagul naţional. Sunt mai multe beneficii. Pot să participe la diverse manifestări, trebuie să fie băgaţi în seamă când sunt manifestări naționale. Plus că se laudă cu ele. Nu se mai dă scutire de impozit. Pe vremea lui Ceaușescu se dădea scutire de impozit, acum nu se mai dă”, a declarat Augustin Zegrean, la Digi24.

Primele neînțelegeri între președintele Iohannis și Ludovic Orban

„Este un lucru care trebuia făcut, nu trebuie aşteptat până se adună mai multe ca să le retragem pe toate odată. Cei care pierd dreptul de a fi decoraţi trebuie să rămână fără decoraţie. Instanţa nu pronunţă o astfel de decizie, dar legea decoraţiilor prevede asta. Ar trebui când un deţinător al unui astfel de ordin e condamnat să se ştie şi să se propună preşedintelui retragerea decoraţiei.

Este om care se ocupă cu asta și ar trebui ca de fiecare dată când apare câte un astfel de om să i se retragă decorația, mai ales că aceste cazuri sunt publice, ele apar în presă. Titlurile nu se retrag pentru că pentru președinție aceasta este o treabă colaterală. Președintele e cel care conferă decorația, dar există un domn care are această obligație să țină evidența.

Nu este o reparație pentru mine că le retrage lor decorațiile, cel mult e o stare mai bună pentru restul de oameni care au fost decorați. Este acolo și unul care a fost director de penitenciar la Sighet. Cineva, acolo, își bate joc. Trebuie respectată legea. Nu e mare lucru, că nu sunt mii de oameni decoraţi”, a explicat Augustin Zegrean.

Klaus Iohannis îi retrage decorația lui Adrian Năstase

Klaus Iohannis a anunțat că îi va retrage decorația fostului premier Adrian Năstase. Șeful statului a adăugat că va face acest lucru în cazul tuturor persoanelor cae au fost condamnate penal.

Întrebat dacă ia în calcul retragerea decorației lui Adrian Năstase, Iohannis a răspuns, potrivit digi24.ro:

„Da. Pot să spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedură de retragere a ordinelor naționale. Am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp și veți primi lista decretelor prin care retrag aceste ordine”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: