Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis anunță că-i retrage decorația lui Adrian Năstase

Klaus Iohannis anunță că-i retrage decorația lui Adrian Năstase

iohannis

Klaus Iohannis a anunțat că îi va retrage decorația fostului premier Adrian Năstase. Șeful statului a adăugat că va face acest lucru în cazul tuturor persoanelor cae au fost condamnate penal.

Întrebat dacă ia în calcul retragerea decorației lui Adrian Năstase, Iohannis a răspuns, potrivit digi24.ro:

„Da. Pot să spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedură de retragere a ordinelor naționale. Am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp și veți primi lista decretelor prin care retrag aceste ordine”.

Declarația vine după ce prezența lui Adrian Năstase la recepția de Ziua Națională a României de la Cotroceni a fost criticată.

Năstase, decorat cu ordinul Steaua României

Năstase a fost invitat în baza faptului că a fost decorat cu ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce, în 2002, iar legislația prevede că cei care au primit o astfel de decorație sunt invitați la recepțiile de 1 Decembrie.

Pe de altă parte, legislația prevede că decorația poate fi retrasă în urma unei condamnări la închisoare cu executare.

Fostul premier a fost invitatul lui Iohannis la recepția de la Cotroceni

Amintim faptul că este pentru prima dată când fostul lider al PSD participă la un eveniment organizat de echipa preşedintelui Klaus Iohannis. Adrian Năstase a fost invitat conform legii, fostul premier fiind deţinător al Ordinului Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce, ceea ce atrage automat şi invitarea sa, scrie adevarul.ro. Adrian Năstase a fost decorat în 2002, pe atunci premier al României, de către președintele Ion Iliescu cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Mare Cruce „pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării şi dezvoltării României, pentru competenţa şi abnegaţia dovedite în actul guvernării“.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: