Redactia.ro
Home » Știri » Fostul șef al Combaterii Spălării Banilor își cere scuze că și-a falsificat diploma de BAC

Fostul șef al Combaterii Spălării Banilor își cere scuze că și-a falsificat diploma de BAC

Laurentiu Baranga

Fostul șef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga a recunoscut în fața procurorilor că și-a falsificat diploma de BAC , dar și-a cerut și scuze: “a existat un moment în viața mea când am avut un moment de scăpare.”

Baranga: ”Am avut un moment de scăpare”

Laurențiu Baranga a recunoscut în fața instanței că și-a falsificat diploma de BAC și a prezentat și scuze pentru fapta sa. Mai mult, el nu își mai amintește persoana care l-a ajutat în privința falsificării, dar a precizat că a fost asigurat că falsificarea diplomei de BAC este una legală, întrucât a urmat cursurile liceale de 2 ani și o școală profesională, potrivit realitatea.net

„Cu privire la acuzațiile aduse declar faptul că a existat un moment în viața mea când am avut un moment de scăpare, luând o decizie neinspirată, constând în aceea că prin intermediul unei persoane al cărei nume nu mi-l amintesc am reușit să obțin o diplomă de bacalaureat din care să rezulte că am urmat cursurile liceale și am obținut diploma de bacalaureat. Menționez că acea persoană m-a asigurat de faptul că obținerea diplomei de bacalaureat va fi legală, întrucât urmasem cursurile liceale de 2 ani și o școală profesională. Nu am urmat cursuri liceale de 4 ani la liceul…, așa cum reiese din diploma aflată la dosarul cauzei. Nu am dorit să induc în eroare instituțiile de învățământ cu care am avut relații contractuale, deoarece celelalte diplome dobândite ulterior sunt obținute pe merit. De asemenea sunt de acord să fac toate demersurile necesare pentru a acoperi prejudiciul cauzat în cauză”, a arătat Baranga în declarația de inculpat.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs de Baranga, prin încasarea unor salarii și alte drepturi pe care nu le merita se ridică la 640.000 de lei.

A obținut funcții înalte cu o diplomă falsă de BAC

După falsificarea diplomei de bacalaureat, fostul șef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a obținut numeroase titluri universitare și diplome, inclusiv doctor al Universității Valahia din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.
Loading...