Redactia.ro
Home » Știri » Frații Dedeman, tun după tun! După ce i-au trimis pe austrieci acasă, cuceresc toată piața imobiliară din România

Frații Dedeman, tun după tun! După ce i-au trimis pe austrieci acasă, cuceresc toată piața imobiliară din România

fratii dedeman

Frații Pavăl, supranumiți și Frații Dedeman, se află în topul tranzacțiilor imobiliare în 2022. Cei doi antreprenori din Bacău au realizat anul trecut cea mai mare tranzacție de pe piața românească.

Este vorba despre achiziția portofoliului de birouri deținut de austriecii de la CA Immo, format din şapte clădiri care generează venituri anuale de 30,4 milioane euro din chirii. Tranzacția s-a ridicat la 377 de milioane de euro, potrivit Ziarul Financiar.

Frații Dedeman au realizat cea mai mare tranzacție pe piața imobiliară

Tranzacția prin care Pavăl Holding a cumpărat clădirile de birouri marchează ieșirea de pe piața din România a CA Immo. „Aceasta este ce mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România, fiind și cea mai mare investiție realizată de o companie 100% românească”, spune Laura Dumea-Bencze, Director Investment Properties, CBRE România.

Pentru cumpărarea portofoliului CA Immo, Adrian și Dragoș Pavăl au concurat cu grupul austriac Erste, sud-africanii de la Lion`s Head Investments, grupul ceh PPF, dar și cu fondul ungar de investiții Adventum, care erau, deasemenea, dornici să cumpere cele 7 clădiri de birouri.

Tot în 2022, frații Dedeman au mai dat o lovitură imobiliară impresionantă după ce au achiziționat prima fază a proiectului de birouri U-Center din zona Tineretului, dezvoltat de Forte Partners, în schimbul a aproximativ 90 de milioane de euro.

Frații Dedeman dețin clădiri de birouri în valoare de 500 de milioane de euro

Frații Pavăl au mai cumpărat în 2018 clădirile din proiectul The Bridge, dezvoltate tot de Forte. Pavăl Holding a cumpărat clădiri de birouri în București și Cluj-Napoca și are un parteneriat pe segmentul logistic cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu.

Proprietarii Dedeman au plătit 200 de milioane de euro pentru cele trei clădiri din proiectul The Bridge din București, 120 de milioane de euro pentru complexul The Office din Cluj-Napoca și 50 de milioane de euro pentru Dacia One construit de belgienii de la Atenor.

Deținerile imobiliare ale fraților Pavăl se apropie de pragul de 500 de milioane de euro. Frații Dedeman, Adrian și Dragoș Pavăl, cunoscuții patroni ai lanțului de bricolaj Dedeman, sunt în plină ascensiune și pe piața imobiliară. Cei doi se află pe primul loc în topul celor mai bogați români din 2022, în Forbesc, cu o avere de 13 miliarde de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: