Redactia.ro
Home » Știri » Furtuna de zăpadă le face probleme britanicilor dar îi bucură pe olandezi. „Bestia din Est” a afectat, indirect, și România

Furtuna de zăpadă le face probleme britanicilor dar îi bucură pe olandezi. „Bestia din Est” a afectat, indirect, și România

Furtuna de zăpadă le face probleme britanicilor

Furtuna de zăpadă le face probleme britanicilor dar îi bucură pe olandezi. Furtuna de zăpadă a pus stăpânire pe nordul Europei, aducând un front rece de zile mari. Condițiile meteo au dat peste cap traficul rutier, feroviar și aerian din mai multe țări din Europa, dar se pare că olandezii sunt cei mai bucuroși de venirea iernii. Aici este prima furtună de zăpadă după un deceniu.

Furtuna de zăpadă le face probleme britanicilor dar îi bucură pe olandezi. „Bestia din Est” a afectat, indirect, și România

Furtuna de zăpadă le face probleme britanicilor dar îi bucură pe olandezi. Furtuna de zăpadă a pus stăpânire pe mai multe țări din nordul Europei. Printre cele mai afectate sunt Germania, Olanda și Marea Britanie. Condițiile meteo au îngreunat traficul rutier, feroviar și aerian. În Olanda, este prima furtună de zăpadă după mai bine de 10 ani. Duminică, întreaga țară aflându-se sub cod roșu de vremea rea. Conform autorităților olandeze, toate trenurile au fost oprite, iar zeci de zboruri au fost anulate. Totodată, șoferii au fost sfătuiți să nu pornească la drum, după 85 de mașini au fost implicate în accidente din cauza carosabilului alunecos. În ceea ce privește centrele pentru coronavirus, acestea au fost închise, supermarketurile au anulat livrările, în timp ce meciurile de fotbal au fost amânate.

Pe de altă parte, furtuna de zăpadă le-a adus bucurie copiilor din Olanda, majoritatea ieșind să se dea cu sania deși afară temperaturile sunt scăzute. Specialiștii au anunțat 10 zile de temperaturi sub zero, iar la Amsterdam administrația a închis ecluzele în speranța că apa va îngheța și se va putea patina pe canalele orașului. Furtuna de zăpadă a afectat și România, pentru că dozele de vaccin Pfizer, care trebuiau să ajungă în țară luni dimineață, nu au mai ajuns. Zborul programat a fost anulat.

Germania, paralizată de viscol și ninsori

În Germania, situația este la fel de complicată. Furtunile puternice au oprit traficul în unele zone ale țării, în timp ce circulația trenurilor a fost întreruptă pe numeroase tronsoane. Un tren cu 25 de pasageri a rămas blocat pe câmp noaptea, fiind raportate peste 200 de accident din cauza poleiului, iar pe unele porțiuni, camionele și mașinile au rămas blocate ore întregi. Totodată, în mai multe orașe, autobuzele și tramvaiele au rămas în depouri. Meteorologii au anunțat că iarna grea nu s-a încheiat, mai ales în nord-estil Europei, iar pe țărmul Mării Baltice au putea avea loc inundații.

În Marea Britanie, zăpadă de furtună este numită „Bestia din Est”. Centrele pentru coronavirus au fost și ele închise, iar circulația este îngreunată de ninsoarile abundente. Dar și britanicii sunt bucuroși că pot ieși afară la zăpadă, în ciuda restricții anti-coronavirus. Specialiștii au anunțat că dintre Sahara a venit un nor de praf purtat peste vestul spațiului mediteranean. Zăpada din Alpi și din Pirinei, dar și cerul, au avut o nuanță portocalie. În Franța, praful saharian a putut fi observat pe mașini, dar și pe zăpadă. În România, concentranțiile de praf au fost mai reduse. „Concentrațiile care se vor semnala în țara noastră vor fi mai reduse, și asta pentru că, în afară de faptul că au colorat cerul, s-au semnalat ieri depuneri semnificative, fără să fi vorbim de precipitații, în țările central și sud-europene. Cei care se aflau la schi în Alpi, în loc să schieze pe zăpadă, s-au trezit că zăpada era acoperită de un strat de praf saharian, de nisip”, a spus meteorologul Gabriela Băncilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: