Redactia.ro
Home » Știri » Gabi Luncă nu va mai fi înmormântată duminică. Familia a decis ca marți să fie condusă pe ultimul drum

Gabi Luncă nu va mai fi înmormântată duminică. Familia a decis ca marți să fie condusă pe ultimul drum

Gabi Luncă nu va mai  fi înmormântată, duminică.Familia (fiul și cele trei fete) au decis ca abia marți să fie condusă pe ultimul drum și nu astăzi, așa cum era stabilit.

Gabi Luncă nu va mai fi înmormântată duminică. Familia a decis ca marți să fie condusă pe ultimul drum

UPDATE 15:04  Răsturnare de situație în cazul decesului lui Gabi Luncă. Familia (fiul și cele trei fete) au decis ca abia marți să fie condusă pe ultimul drum și nu astăzi, așa cum era stabilit. Pentru că protocolul de înmormântare al pacienților cu COVID-24 prevede înmormântarea imediată și în prezența a numai 16 persoane, inclusiv personalul clerical, familia artistei a decis să nu ridice cadavrul de la morgă. De altfel, fiul și celel trei fiice vor să ceară și o autopsie. Potrivit știripesurse, chiar dacă se va afla că artista nu va mai avea Covid, ea va fi pusă tot într-un sicriu sigilat.

———————————————————————————————————————————–

Cântăreața de muzică lăutărească, Gabi Luncă, va fi înmormântată duminică. Având în vedere pandemia, vor trebuie respectate măsurile de protecție anti-Covid. Nu vor fi unele extrem de stricte, deoarece  familia (fiul și cele trei fiice) a obținut o aprobare de la DSP prin care să o conducă pe ultimul drum, într-un mod creștinesc. Nu va lipsi covorul roșu și nici porumbeii albi. Unde va fi depus trupul cântăreței și ce ultimă dorință a avut?

DEZVALUIRI | Rivalele muzicii lautaresti. Romica Puceanu si Gabi Lunca iubeau acelasi barbat! Gabi Lunca: "Romica m-a imbatat si n-am mai putut canta" - WOWBiz

Foto: Gabi Luncă și soțul ei, Ion Onoriu

După slujbă, trupul neînsuflețit al marii artiste va fi depus la Cimitirul Dămăroaia. Și, pentru că ultima dorință a lui Gabi Luncă a fost să fie îngropată lângă soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu, acesta va fi deshumat de la cimitirul Străulești, și depus lângă Gabi Luncă.

„Asta a fost dorința mamei mele, să fie împreună cu tata și după moarte. Vom face tot ce este posibil să-i îndeplinim dorința. Îmi înmormântez ambii părinți”, a declarat fiica regretatei soliste Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, pentru click.ro.

Gabi Luncă a murit de coronavirus

Gabi Luncă a fost răpusă de coronavirus, vineri noapte. Avea 83 de ani și se afla de două săptămâni, în stare gravă, la secția ATI a Spitalului din Ilfov. A murit la o zi după decesul lui Nelu Ploieșteanu și la o săptămână după decesul lui Cornelia Catanga. Așadar, ultimii cei mai mari artiști ai muzicii lăutăreștii s-au sfârșit într-o săptămână, din cauza Covid 19.

Gabi Luncă s-a născut pe data de 16 octombrie, anul 1938, în comuna Vărbilău, județul Prahova. A avut o copilărie grea, deoarece a rămas fără mamă la vârsta de trei ani și jumătate. Copil fiind, credea că mama sa doarme și a încercat să o trezească sub lacrimile oamenilor de la priveghi.

”Cand o aduce pe mama in sicriu, direct a pus-o, mi-aduc aminte ca i-a pus o masa acolo in curte si a pus-o cu sicriul deschis si toata lumea venea la ea. Ea era o femeie care era foarte respectata in sat acolo… Si ma duce bunica acasa si atunci o vecina spune „hai cu mine, hai sa mergem la mama ta”! La coltul casei aveam acolo un trandafir mare alb, era inflorit si vecina mea  a luat un cutit mare de la bucatarie de acolo de la noi din spate si a mers si a taiat cativa trandafiri, mi se pare ca 6 trandafir , nu am stiut ca la mort se duce cu sot si mi-a dat acesti trandafiri, i-a pus cu o hartiuta si zice” hai sa-i ducem lu’ mama ta”. Cand am vazut o pe mama mea a fost groaznic, trageam de ea ,de ce nu se scoala, de ce doarme, cum poate sa doarma mama si plangeau toti in jurul meu, plangea de mama, plangea de mine… Si am zis:  „de ce nu se scoala mama?”! „Nu mai e mama ta”, mi-a zis vecina!, povestea Gabi Luncă.

A avut o situație precară, iar mama vitregă care a crescut-o nu a lăsat-o să meargă la școală mai departe. A făcut doar șapte clase și a ajuns muncitor necalificat la săpat șanturi. Colegele i-au observat vocea și o puneau mereu să cânte. Mai târziu, Gabi Luncă a participat la numeroase concursuri, iar la un moment dat a plecat la sora sa în București pentru a cânta la radio. Acolo, a cunoscut-o și pe Maria Tănase, dar și pe cea care i-a deveni rivală în dragoste. Romica Puceanu, fosta iubită a soțului ei, Ion Onoriu.

Pro2 - Gabi Lunca si Romica Puceanu, rivale in dragoste - Afla cum se razbuna o cantareata celebra cand e geloasa - FOTO VIDEO pro2.protv.ro - Stiri

Foto:Romica Puceanu (stânga) și Gabi Luncă cu soțul, Ion Onoriu (dreapta)