Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea, anunț de ultimă oră după confirmarea coronavirusului în România

Gabriela Firea, anunț de ultimă oră după confirmarea coronavirusului în România

Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea transmite că școlile din București nu vor fi închise ca măsură de prevenție, având în vedere apariţia primului caz de coronavirus în România. Edilul a convocat comandamentul de urgenţă de la Primăria Capitalei pe tema coronavirusului.

Firea a precizat că păstrează legătura cu autoritățile competente în domeniu. „Noi ne-am întâlnit, am discutat în toată această perioadă, dar nu am făcut public acest lucru pentru că nu am vrut să contribuim la emoția generală care s-a creat. Principala întrebare a bucureștenilor este dacă se impune închiderea unităților de învățământ. Primesc multe mesaje și telefoane. E normal ca părinții să își facă griji.

Toate deciziile se iau la nivelul comitetului național pentru situații de urgență. Noi ținem cont de aceste măsuri și respectăm cu strictețe toate regulile care ni se impun în funcție de evoluția situației. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative, să venim cu măsuri grave până când nu suntem informați că suntem în acea situație în care se impune aplicarea restrictiilor”, a spus Gabriela Firea.

„În acest moment, în București sunt aproximativ 1000 de persoane auto-carantinate la domiciliu, iar toate persoanele care s-au prezentat la spitalul Victor Babeș și au fost testate sunt sănătoase”, a mai anunțat primarul.

De asemenea, Gabriela Firea a anunțat că Primăria Capitalei va demara în regim de urgență achiziția unui aparat de testare genetică pentru testarea coronavirusurilor, la solicitarea profesorului dr. Streinu Cercel.

Linia Telverde pentru informaţii legate de coronavirus, operațională

Linia Telverde pentru informaţii legate de coronavirus a devenit operațională. Oricine are nevoie de informaţii despre noul virus poate suna la 0800 800 358. Însă dacă aveţi probleme de sănătate sau suspectați că ați putea fi infectat, sunați în continuare la numărul de urgență 112.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia Telverde. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă”, potrivit unui comunicat al grupului de comunicare strategică, potrivit Mediafax.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: