Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Gestul demn de laude al acestui bărbat din Iași! S-a descălțat și i-a dat sandalele sale unui bătrân desculț

Gestul demn de laude al acestui bărbat din Iași! S-a descălțat și i-a dat sandalele sale unui bătrân desculț

Gelu Pohoață, un bărbat din Iași, în vârstă de 66 ani, a impresionat o țară întreagă prin gestul său. Văzând pe stradă un bătrân desculț și rănit la picior, s-a descălțat și i-a dat sandalele lui.

Gestul demn de laude al acestui bărbat din Iași! S-a descălțat și i-a dat sandalele sale unui bătrân desculț

Gelu Pohoață este un om simplu. Se ocupă de întreținerea fântânilor arteziene și de curățenia spațiilor publice din zona Piața Unirii din Iași, iar de câteva săptămâni a devenit viral în mediul online. Deși nu și-a dorit să-l vadă nimeni, el a fost filmat în timp ce s-a descălțat de sandalele pe care le purta și i le-a oferit unui bătrân rănit la picior și desculț.

Întrebat de un jurnalist dacă ar repeta gestul extrem de loial, Gelu Pohoață a afirmat și a povestit cum i-a atras atenția bătrânul nevoiaș: ”Da, dar să nu mă vadă nimeni (…) Era desculț, mergea încet. L-am întrebat: <<Vrei să-ți dau sandalele astea?>> M-am descălțat, l-am încălțat pe el, văzâdu-l pe omul necăjit, cu piciorul drept bandajat, cu o pată de sânge. Probabil venea de la ISU. Am zis: <<Dacă se oprește pe bancă, mă duc la el >>. Ce m-a impresionat la el e că nu se văita, ci doar icnea, probabil îl durea. Și nu cerșea, mergea liniștit cu durerea lui. Am avut niște mărunțiș în buzunar i-am dat și pe ăia. M-am uitat în jur să nu fie nimeni. Și de ce m-am temut, de aia nu am scăpat. Mi-a spus <<Mulțumesc! >> și a plecat”, a relatat ieșeanul.

Gelu Pohoață regretă că nu a mai apucat să-i dea de mâncare bătrânului

După ce i-a oferit sandalele, Gelu Pohoață s-a dus să-i ia și ceva de mâncare bătrânului, dar nu l-a mai găsit pe banca unde l-a lăsat. După câteva minute, primește un telefon de la soția lui că a devenit ”vedetă pe internet”. A fost surprins.

”Ceea ce regret foarte mult…Am vrut să-i dau ceva de mâncare. Când am luat și am venit să-i dau, a dispărut. Nu știu unde s-a dus, și-mi pare rău că n-am putut. A venit cineva și m-a filmat. Mă sună soția după un timp și-mi spune: <<Ai ajuns vedetă pe internet >> Eu n-am internet, nu-mi place să mă joc. <<Păi te-a văzut o nepoată >> Și așa am aflat că am ajuns pe internet. Omul ăla era un om deosebit, care merita”, a mai declarat bărbatul.

Gelu Pohoață, mesaj pentru oameni: ”Ar trebui să punem pe primul loc omul”

Gelu Pohoață est de părere că oamenii ar trebui să fie mai loiali unii cu alții. ”Mesajul care mi-ar plăcea să fie înțeles de toți…Ne place sau nu ne place, poporul nostru este unul creștin, care ar trebui să pună pe primul loc omul. Dumnezeu ne ajută întotdeauna. Noi nu suntem atenți când ne ajută Dumnezeu”, a mai precizat Gelu Pohoață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: