Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Durerea din spatele acestei fotografii. Emoționant ce i s-a întâmplat bebelușului! S-a aflat după 70 de ani

Durerea din spatele acestei fotografii. Emoționant ce i s-a întâmplat bebelușului! S-a aflat după 70 de ani

În fotografia de mai sus, deși toți membrii familiei par fericiți, în spatele zâmbetelor lor se ascunde, de fapt, multă durere. O durere care a fost descoperită 70 de ani mai târziu, în cadrul unei revederi emoționante. 

Durerea din spatele acestei fotografii. Emoționant ce i s-a întâmplat bebelușului! S-a aflat după 70 de ani

Fotografia de mai sus a fost făcută de către o familie de evrei, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Deși cu toții par fericiți, în spatele zâmbetului lor este, de fapt, multă durere. Pentru că evreii în acea perioadă erau duși în lagăre de exterminare și simțind pericolul, părinții bebelușului au decis aruncarea lui peste un zid, în partea neevreiască a orașului, în speranța că va avea o viață mai bună, potrivit radiosimplu.

Numele bebelușului este Michael Hokberg, iar atunci când a fost aruncat peste zid avea 4 ani și locuia cu familia sa într-un ghetou evreiesc din Varșovia. Dincolo de zid, în calea lui a apărut o familie catolică, Rosa și Jozef Jakubowski., care l-a adoptat pe băiețelul de atunci. Și se pare că l-au salvat din ghearele morții, căci la scurt timp după ce Michael și-a părăsit familia, naziștii au dat năvala în Varșovia.

Și, chiar dacă peste tot se auzeau amenințări din partea naziștilor, cum că toți cei care ascundeau evrei vor fi aspru pedepsiți, părinții catolici nu au abandonat copilul, mai ales că fiica lor, Kristina s-a atașat ca o soră de Michael.

Familia biologică a bebelușului, ucisă de naziști. Michael, dus într-un orfelinat

Anii au trecut, războiul s-a încheiat, iar părinții biologici ai lui Michael au murit într-unul dintre lagărele de concentrare. Mai apoi, părinții adoptivi l-a dus pe micuț la un orfelinat evreiesc în speranța că acolo va fi găsit de una dintre rudele sale. Însă, nu s-a întâmplat astfel, dar la odată cu trecerea timpului, Michael ajunge în Israel unde și-a întemeiat și el o familie. Aceasta l-a ajutat să o găsească pe sora lui, Kristina, din partea părinților catolici. Chiar dacă se afla la mii de kilometri depărtare de el, în New York, Michael a străbătut țări și mări pentru a se reîntâlni cu sora lui. Momentul a fost unul de-a dreptul emoționant. S-au revăzut după 70 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: