Redactia.ro
Home » Știri » Gestul disperat al mamelor din Ucraina. Ce scriu pe spatele copiiilor lor

Gestul disperat al mamelor din Ucraina. Ce scriu pe spatele copiiilor lor

În plin război, mamele din Ucraina care au copii mici au apelat la un gest disperat pentru a-și știi micuții în siguranță, în cazul în care ele își vor pierde viața.

Pe zi ce trece, războiul din Ucraina scoate la iveală detalii cutremurătoare. Mamele din Ucraina se văd nevoite să ia în calcul orice variantă pentru siguranța copiilor. Se gândesc inclusiv la ce ar urma dacă ele nu vor mai fi lângă cei mici și încearcă să găsească soluții pentru ca cei mici să ajungă pe mâini bune.

Gestul disperat al mamelor din Ucraina. Ce scriu pe spatele copiiilor lor

Așa se face că tot mai multe mame din Ucraina au început să scrie cu pixul pe spatele copiilor adresele şi numerele de telefon ale rudelor, în cazul în care ele ar fi ucise în război, iar cei mici vor rămâne pe lume fără ele.

Iar acest gest este considerat de femei drept o ultimă soluție în cazul în care cei mici ajung în siguranță și este singura șansă ca cei mici să ajungă la rudele lor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Sasha Makoviy (@aleksandra.mako)

Milioane de copii fugiți din calea războiului din Ucraina

Mai mult de 4 milioane de persoane, dintre care jumătate copii, au fost nevoite să fugă din calea războiului din Ucraina.

Și potrivit cifrelor oficiale, ar fi cea mai mare dislocare a copiilor de la cel de-al Doilea Război Mondial până în prezent.

Totodată, Organizația Mondială a Sănătății – OMS a transmis că au fost 82 de atacuri asupra unor unități sanitare din Ucraina. Iar potrivit Ministerului Educației și Științei, 698 de unități de învățământ au fost avariate, 75 fiind complet distruse de atacurile Rusiei.

Peste 610.000 de ucraineni au intrat în România între 24 februarie și 2 aprilie, potrivit datelor înregistrate de autoritățile române, pe la punctele de frontieră cu Ucraina și Republica Moldova.

Majoritatea refugiaților din Ucraina doar tranzitează România, unde au rămas până acum 80.000 de ucraineni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: