Redactia.ro
Home » Știri » Gheorghe Dincă a fost acuzat de o nouă faptă îngrozitoare

Gheorghe Dincă a fost acuzat de o nouă faptă îngrozitoare

Gheorghe Dincă

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală pe numele lui Gheorghe Dincă cu infracțiunea de profanare de cadavre, faptă de care bărbatul nu fusese inițial acuzat de anchetatori.

Miercuri dimineață, Gheorghe Dincă a fost adus la DIICOT pentru a fi informat.

Anunțul în presă a fost făcut de avocatul Claudiu Lascoschi. „S-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de profanare de cadavre, infracțiune care nu fusese reținută”, a anunțat, la sediul DIICOT, Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, potrivit Antena 3.

Gheorghe Dincă este închis din luna iulie. El a recunoscut că le-a răpit, violat și apoi ucis pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Complicele lui a recunoscut tot în fața anchetatorilor

Ștefan Risipițeanu, complicele criminalului din Caracal, a recunoscut în faţa anchetatorilor că a violat-o pe Luiza Melencu, fata de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Avocatul familiei Melencu susține că marturisirile lui Ștefan Risipiceanu, cu privire la violarea Luizei, nu pot fi luate de bune. Pop susține că Risipițeanu nu le-a spus anchetatorilor că a făcut sex cu Luiza. „A recunoscut foarte greu. Nu se înțelegea dacă e Luiza sau nu. A bâjbâit, se vedea că avea lecția învățată și spune la fel ca și Dincă. Nu se știe dacă vorbea de Alexandra. Risipițeanu susține că el nu a exercitat violență asupra Luizei, fata l-a bătut, ca și cum ar fi o victimă, el venind de bună voie la un sex la care fusese invitat de Dincă. El nu a spus efectiv că da, era Luiza. S-a pus una din multele variante.”, a declarat Tonel Pop la România TV.

Raportul FBI: oasele găsite la marginea pădurii nu conțin ADN-ul Luizei

Potrivit unor surse, specialiștii FBI nu au identificat ADN-ul Luizei Melencu în oasele îngropate de Gheorghe Dincă la marginea pădurii din Caracal. Pe 5 august 2019, procurorii DIICOT și experții criminaliști au mers în pădure la indicațiile lui Gheorghe Dincă pentru a recupera un sac în care s-ar fi aflat mai multe rămășițe umane.

Rămășițele au fost imediat recuperate, dar, în cele din urmă, autoritățile de la București au anunțat că oasele sunt prea deteriorate și nu se poate stabili un profil ADN.

La presiunea opiniei publice, procurorii DIICOT, au cerut ajutorul FBI-ului pentru a analiza ADN-ul mitocondrial al fragmentelor osoase, expertiză care se analizează în Statele Unite ale Americii. Cei de la FBI au transmis în primă fază, că oasele sunt destul de deteriorate, dar cu toate acestea, americanii au transmis un răspuns ferm, după atâtea luni. „Nu există ADN-ul Luizei Melencu în rămășițele umane îngropate de Gheorghe Dincă”, au spus specialiștii FBI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: