Redactia.ro
Home » Homepage » Gheorghe Dincă, scos din închisoare din greșeală. „Monstrul din Caracal” s-a aflat în centrul unei erori

Gheorghe Dincă, scos din închisoare din greșeală. „Monstrul din Caracal” s-a aflat în centrul unei erori

Gheorghe Dincă a fost scos din penitenciar.

Gheorghe Dincă, cunoscutul criminal din Caracal, condamnat pe viață pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, a fost recent protagonistul unui incident neobișnuit la Penitenciarul Craiova Pelendava. Dintr-o eroare a sistemului informatizat, Dincă a fost transportat la Curtea de Apel Craiova cu o lună mai devreme decât era programat. Incidentul a avut loc pe 12 ianuarie 2024, când Dincă trebuia să fie prezent în fața judecătorului abia pe 12 februarie, arată fanatik.ro.

Cum s-a întâmplat totul

Ajunși la instanță, polițiștii au constatat că numele lui Dincă nu figura pe lista inculpaților zilei respective. Această eroare a fost atribuită sistemului PMSWeb (Prisoner Management System on Web), o aplicație implementată de Autoritatea Națională a Penitenciarelor la sfârșitul anului 2023, dezvoltată de Essenys Software. Costul proiectului a fost de 5,2 milioane de lei, fără TVA.

Dincă a exprimat nemulțumire profundă pentru această situație, declarând că a fost „deranjat” și că a petrecut ore în plus în duba poliției fără motiv. A depus o plângere împotriva conducerii penitenciarului, însă aceasta a fost respinsă, pe motiv că drepturile deținutului, conform art. 56 / Legea 254/2013, nu au fost încălcate.

Gheorghe Dincă este acuzat și de furt

În ciuda acestui episod bizar, procesul în care Dincă a fost acuzat de furt de energie electrică a continuat, arată fanatik.ro. La 23 martie 2024, a fost condamnat definitiv la un an și 6 luni de închisoare pentru folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare. Această pedeapsă se adaugă la sentința sa de 30 de ani pentru crimele comise.

„A dat dovadă de inventivitate construind și folosind o instalație constând într-o intervenție neautorizată asupra capacului din metal care fixa elementele LF 100 A (n.r. – siguranța de 100 amperi), în partea activă a fazelor aferente R, S și T, acel capac fiind găurit, iar pe una din faze era înfiletată o bară metalică care făcea legătura din faza activă și alimenta printr-un cablu un întrerupător tip heblu.

Din acel heblu erau conectate mai multe cabluri electrice care pătrundeau în imobil și alimentau cu tensiune, energia consumată în acest mod nefiind înregistrată de contor și nefiind facturată de furnizor”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Procurorii au dezvăluit că Dincă a folosit o instalație sofisticată pentru a fura energie electrică, o instalație imposibil de detectat de către furnizor. Descoperirea a fost făcută în urma perchezițiilor, iar prejudiciul cauzat se ridică la peste 13.000 de lei. Această eroare informatizată a scos la lumină nu doar vulnerabilitățile sistemului de gestionare a deținuților, dar și ingenuitatea infracțională a lui Dincă, confirmând o dată în plus caracterul său periculos.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: