Redactia.ro
Home » Monden » Gigi Becali a fost amendat pentru jigniri! Afaceristul trebuie să plătească mii de euro

Gigi Becali a fost amendat pentru jigniri! Afaceristul trebuie să plătească mii de euro

gig becali, FCSB, Steaua, gigi becali proces

Gigi Becali a fost amendat pentru jigniri! Cunoscutul om de afaceri a fost dat în judecată de un bărbat pentru limbajul său și ieșirile repetate în public. Va plăti despăgubiri uriașe, în valoare de mii de euro.

Gigi Becali a fost amendat pentru jigniri

Gigi Becali este un afacerist nonconformist, care a aruncat des cu jigniri în oamenii cu care a intrat în contact. Acesta l-a jignit cu nonșalanță și pe Florin Talpan, juristul de la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București”. Becali i-a aruncat cuvinte ofensatoare cum ar fi: ”O mârţoagă, nebun şi lacom!”, „habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic”.

Bărbatul a fost deranjat de cuvintele dure și nu a acceptat sub nicio fromă insultele care i-au fost adresate în cadrul unor emisiuni televizate și conferințe de presă, așa că a apelat la justiție, având câștig de cauză. Astfel, Curtea de Apel București a decis că Becali să-i plătească lui Talpandaune morale de 5.000 de euro, după injuriile aduse. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte, scrie ziare.com.

Conflictul datează din 2016

Potrivit sursei citate, procesul de judecată datează încă din anul 2016, atunci când Talpan i-a cerut lui Becali daune morale mult mai mari. Mai precis, acesta a solicitat de la patronul FCSB, 1 milion de euro drept daune morale.

”În mod evident, suma pretinsă prin cererea de chemare în judecată reprezintă o sumă exagerată, asemenea despăgubiri fiind acordate pentru fapte mult mai grave sau care aduc atingere unor altfel de drepturi fundamentale ale omului”, a decis atunci instanța.

Atunci când dosarul a fost deschis la Tribunalul București, instanța stabilise inițial plata unor daune de 3.000 de euro, apoi Curtea de Apel București a ajuns la o sumă de zece ori mai mare: 30.000 de euro. Apoi, în ultima cale de atac, Înalta Curte a decis rejudecarea cazului la Curtea de Apel București, astfel s-a ajuns la despăgubirile de 5.000 de euro.

”Astfel, reevaluand prin prisma caracterului repetitiv al declaratiilor pârâtului, a faptului că prin natura profesiei de militar reclamantul are un simț al onoarei și reputatiei mult mai crescut decât al unei persoane medii, precum și prin prisma practicii judiciare inclusiv la nivel european, suma de 3.000 de euro nu satisface principiul reparării integrale a prejudiciului de imagine suferit de reclamant. Curtea va aprecia ca majorarea la suma de 5.000 de euro corespunde unor criterii decente, nu conduce la o îmbogățire disproporționată cu fapta apelantului, reprezintă o sancțiune suficientă a comportamentului apelantului” este ultima decizie, dată în instanță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: